De 17 beste fitness apparaten voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op februari 7, 2022

Fitness apparaten voor thuis worden steeds populairder. Aangevoerd door de coronapandemie en de sluitingen van de sportscholen is de populariteit van fitness apparaten voor thuis nog meer gegroeid. Steeds meer mensen richten een hele homegym in of kopen enkele krachttraining apparaten of cardio apparaten waarmee ze thuis kunnen trainen. Met fitness apparaten voor thuis ben je flexibel en onafhankelijk. De sportschool ligt niet eens meer “naast de deur” maar je hoeft er niet eens de deur voor uit. Je kunt trainen wanneer je wil, hoe je wil, hoe vaak je wil en hoe lang je wil. Met de juiste fitness apparaten voor thuis kun je zelfs het abonnement op je sportschool opzeggen. Uiteraard kun je ook gewoon je abonnement aanhouden. Naast de sportschool kun je thuis nog wat bij trainen. In dit artikel laten we je zien wat de 17 beste fitness apparaten voor thuis zijn. We leggen je uit wat je met de apparaten kunt en waarom ze onmisbaar zijn voor in je homegym.

Het multifunctioneel squatrek

Het multifunctioneel squatrek is écht een alleskunner voor thuis. Hij mag dan wel groot en prijzig zijn maar hij geeft je homegym net dat beetje extra om super veelzijdig te kunnen trainen. Met veel fitness apparaten voor thuis kun je namelijk prima je bovenlichaam trainen. Je onderlichaam trainen wordt echter wat lastiger als je geen squatrek hebt. Als je dan toch een squatrek koopt, ga dan voor een multifunctioneel squatrek. In een multifunctioneel squatrek kun je namelijk nog veel meer naast alleen squatten. Combineer deze bijvoorbeeld met een verstelbare trainingsbank en je kunt eronder bankdrukken. Daarnaast is een multifunctioneel squatrek vaak voorzien van opbergruimte voor je halterschijven. Ook zijn sommige squatrekken voorzien van allerlei andere accessoires. Accessoires zoals een optrekstang en soms zelfs cable rows. Kortom, een multifunctioneel squatrek geeft je enorm veel mogelijkheden. Hieronder staan de meest populaire multifunctionele squatrekken van 2021.

Corength

Multifunctioneel squatrek

Corength Multifunctioneel Squatrek

101 kilo

Max. gewicht: 200kg

Body Solid

Pro Club Line squatrek

body solid pro club line smr1000 multi squatrek fitness apparaten voor thuis

142 kilo

Max. gewicht: 450kg

Steelflex

GPR380 Power Rack

Steelflex GPR380 Power Rack

Max. gewicht: 400kg

De verstelbare trainingsbank

De verstelbare trainingsbank mag ook in een homegym niet ontbreken. Een verstelbare trainingsbank kun je met allerlei andere fitness apparaten voor thuis combineren. Combineer het met een multifunctioneel squatrek en een olympische halterset en je kunt bankdrukken, incline bankdrukken en decline bankdrukken. Combineer het met dumbbells en je kunt bankdrukken, military press, sitting bicep curls en nog veel meer oefeningen doen. Kortom, een verstelbare trainingsbank is echt een must have voor thuis.

Bij een verstelbare trainingsbank is het belangrijk om te letten op het maximaal belastbare gewicht. Het laatste wat je wil is té zwaar trainen op een slappe bank. Kijk daarbij ook naar de afmetingen van de bank. Kijk met name of de zitting groot genoeg is en de rugleuning lang genoeg is. Hieronder staan een paar populaire verstelbare trainingsbanken voor thuis.

Corength

Verstevigde fitnessbank

Corength Verstevigde Fitnessbank fitness apparaten voor thuis

Max. gewicht: 250kg

7 standen

Decline stand

Verstelbare zitting

Transportwieltjes

Virtufit

Fitnessbank pro

Virtufit Verstelbare Fitnessbank Deluxe

Max. gewicht: 250kg

7 standen

Decline stand

Verstelbare zitting

Transportwieltjes

Body Solid

Pro Club Line fitnessbank

fitness apparaten voor thuis

Max. gewicht: 450kg

6 standen

Decline stand

Verstelbare zitting

Transportwieltjes

De verstelbare halterset

Een goede verstelbare halterset kan eveneens in een homegym niet ontbreken. Een halterset heb je natuurlijk nodig voor allerlei verschillende oefeningen. Je kunt ermee bankdrukken maar ook mee squatten, deadliften en nog veel meer. Kortom, met één halterset kun je multifunctioneel trainen. De meest voorkomende halterset is de olympische halterset. Dit is een halterstang van 220cm lang en een schijf diameter van 50 millimeter. Echter, olympische haltersets zijn vrij prijzig. Bij mensen thuis tref je vaak wat goedkope haltersets aan. Dit zijn minder lange halterstangen. De halterschijven hebben vaak een diameter van 30mm. Bij het kopen van een halterset is het in ieder geval belangrijk dat de halterstang past op de fitnessbank of squatrek waar je deze mee wil gaan gebruiken. Hieronder staan een aantal populaire haltersets voor thuis.

Virtufit

Halterset gietijzer

Virtufit Halterset Gietijzer fitness apparaten voor thuis

Gewicht: 100kg

Gietijzer

170 cm stang

30 mm schijven

Gorilla Sports

Olympische halterset

Gorilla Sports Olympische Halterset

Gewicht: 95kg

Rubber

220 cm stang

50 mm schijven

Corength

Halterset

Corength Halterset 93kg

Gewicht: 93kg

Gietijzer

175 cm stang

28 mm schijven

Het multifunctionele fitnesstoestel / het krachtstation

Het krachtstation is ook een veel voorkomend fitness apparaat voor thuis. Een krachtstation is een multifunctioneel krachttraining apparaat. De indeling van elk krachtstation is anders maar vaak betreft het een combinatie van fitness toestellen. Veel voorkomende onderdelen van een krachtstation zijn de lat pulley, een verstelbare cable row, een chest press en een preacher curl. Met een krachtstation kun je op relatief weinig ruimte vrij veelzijdig trainen.

Bij het aanschaffen van een krachtstation zijn twee dingen uitermate belangrijk. Het eerste is dat het krachtstation daadwerkelijk een toevoeging is aan je homegym. Als je twee van de vijf oefeningen van een krachtstation al op een andere manier kunt uitvoeren dan is dit zonde van je geld en ruimte. Het tweede is dat het krachtstation voldoende gewicht heeft voor de groei. Je wil niet na een half jaar al uit je krachtstation gegroeid zijn. Hieronder staan een aantal populaire modellen uit 2021.

Virtufit

Homegym KH1

Virtufit Homegym KH1

67.5 kg gewichtenblok

Finnlo

Autark 600 Homegym

Finnlo Autark 600 Homegym

80 kg gewichtenblok

Life Fitness

G4 Homegym

Life Fitness G4 Homegym

73 kg gewichtenblok

De crosstrainer

Uiteraard moet er naast kracht ook wat aan cardio gedaan worden. Op het gebied van cardio is de crosstrainer een van de beste fitness apparaten voor thuis. De crosstrainer is namelijk het meest effectief als het gaat om calorieën verbranden. De beweging op de crosstrainer beweegt zowel je armen als je benen. Hierdoor verbrand je meer dan met hardlopen of fietsen. Daarbij is de beweging op de crosstrainer iets wat je niet zomaar buiten kan doen. Zodoende zien wij de crosstrainer als een van de belangrijke fitness apparaten voor thuis. Hieronder hebben we drie populaire modellen voor je op een rij gezet.

Virtufit

CTR 3.0i

Virtufit CTR 3i Ergometer Crosstrainer

26 kg vliegwiel

43.5 cm lengtepas

Kinomap en iConsole+

Domyos

EL520

Domyos EL520 crosstrainer

9 kg vliegwiel

39 cm lengtepas

Kinomap

Tunturi

Competence C25-F

Tunturi Competence C25F fitness apparaten voor thuis

23 kg vliegwiel

50 cm lengtepas

Geen apps

De roeitrainer

Het laatste apparaat in het rijtje beste fitness apparaten voor thuis is de roeitrainer. De roeitrainer is een combinatie van krachtuithoudingsvermogen en cardiotraining. Ook de roeitrainer is een oefening die je (in tegenstelling tot fietsen en hardlopen) niet zomaar even buiten doet. Kortom, met een roeitrainer voor thuis verrijk je je workout. Hieronder staan een aantal populaire modellen voor je op een rij.

Tunturi

Endurance R85W

Tunturi Endurance R85W Roeitrainer

Water weerstand

6 weerstandsniveaus

8 trainingsprogramma’s

First Degree Fitness

Apollo Pro V

first degree fitness apollo pro v roeitrainer

Water weerstand

5 weerstandsniveaus

Virtufit

Ultimate Pro 2

Virtufit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer

Lucht weerstand

10 weerstandsniveaus

10 trainingsprogramma’s