Het beste bankdruk squatrek voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op december 24, 2021

Een bankdruk squatrek is een squatrek waarop je ook kunt bankdrukken. Dit is ideaal voor thuis omdat je met één fitness toestel multifunctioneel kunt trainen. Veel mensen die thuis trainen hebben een beperkte ruimte. Ze trainen in een slaapkamer, op zolder of in de garage. In dit soort gevallen moet je creatief zijn. Een bankdruk squatrek is zo een creatieve oplossing. Zo kun je bankdrukken én squatten onder hetzelfde rek.

In dit artikel leggen we je alles uit over het bankdruk squatrek. We leggen je uit welke squatrekken geschikt zijn om onder te bankdrukken en waarom. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een bankdruk squatrek.

Om je in je zoektocht naar een bankdruk squatrek alvast op weg te helpen zetten we hieronder wat modellen voor je op een rij. We hebben een aantal populaire modellen voor je uitgezocht.

Corength multifunctioneel bankdruk squatrek

corength bankdruk squatrek

Het multifunctioneel squatrek van Corength is perfect te gebruiken als bankdruk squatrek. Het is een zeer stevig en robuust squatrek. De afleggers zijn met intervallen van 5 cm af te stellen tussen de 55 en 180cm hoog. Daarnaast is het squatrek voorzien van een pull up stang die je tot 150kg kunt gebruiken. Ook zit er nog een cable met een high pulley en een low pulley op. Hiermee kun je o.a. bicep curls en een lat pulldown doen.

Body Solid multipress squatrek

body solid multipress squatrek

Het multipress squatrek van Body Solid is een super stevig gunrack. Dit rek is gemaakt van 5 bij 7.5 cm dik stalen frame. Dit zie je terug in de maximale belasting. Deze is namelijk 450 kilo. Het gunrack is voorzien van 14 verschillende aflegposities. Ook is deze voorzien van erg stevige aflegsteunen. Achterop het gunrack zitten 4 opbergmogelijkheden voor halterschijven. Op deze steunen kun je olympische 50mm halterschijven opbergen. Kortom, met dit squatrek kun je flink tekeer gaan.

Virtufit power rack

Virtufit power squatrek

Dit power rack van Virtufit is stevig, veelzijdig maar ook minimalistisch. Het is een verbonden squatrek met een pull-up bar. Door de stevige materialen kun je het rek belasten tot 300 kilo. Omdat er niks voor of achter het rek zit kun je er prima een halterbank onder zetten. Dit bankdruk squatrek heeft verstelbare j-hooks. Op deze j-hooks kun je je stang leggen. Wil je squatten? Dan stel je de j-hooks hoog in. Wil je bankdrukken? Dan stel je ze laag in. Ook is dit squatrek voorzien van aflegsteunen. Mocht je tijdens het bankdrukken in de problemen komen dan kun je gebruik maken van de aflegsteunen. Tot slot is dit squatrek aan de achterzijde voorzien van pinnen voor het ophangen van de halterschijven.

Hoe je het perfecte bankdruk squatrek uitzoekt

Zoals we hebben aangegeven is een bankdruk squatrek een squatrek waaronder je kunt bankdrukken. Op deze manier kun je in hetzelfde stukje ruimte twee verschillende spiergroepen trainen. Dit scheelt je ruimte maar ook geld. Je hoeft dan namelijk niet een aparte bankdruk set te kopen.

Niet elk squatrek is even geschikt om onder te bankdrukken.  Om naast squatten ook te kunnen bankdrukken dient je squatrek te voldoen aan een aantal criteria. Allereerst dient je bankdruk squatrek aflegmogelijkheden te hebben op verschillende hoogtes. Bij het bankdrukken ligt je halterstang namelijk lager dan bij het squatten. Daarnaast is het ook fijn als je verschillende bankdruk oefeningen kunt doen. Oefeningen zoals de incline benchpress en eventueel decline benchpress. Kortom, verschillende afleghoogtes zijn vereist om je bankdruk squatrek multifunctioneel te kunnen gebruiken.

Daarnaast moet het squatrek stabiel zijn. Bij het op en afleggen tijdens het bankdrukken wil je niet dat er problemen zijn met de stabiliteit. Er zijn squatrekken op de markt die bestaan uit losse staanders. Losse staanders worden vaak gebruikt omdat ze goedkoop zijn en weinig ruimte innemen. Losse staanders zijn echter ook zeer instabiel. Het risico dat er een omvalt of verschuift waardoor je niet meer kunt afleggen is aanwezig. Let er daarom op dat je een stabiel en stevig bankdruk squatrek aanschaft.

Vergeet ook de halterbank niet

Om met een squatrek te kunnen bankdrukken heb je een halterbank nodig. Deze kun je onder het squatrek schuiven. Vervolgens stel je de aflegsteunen juist in en kun je beginnen met bankdrukken. Het uitkiezen van de juiste halterbank vergt ook enig uitzoekwerk. Je hebt vlakke halterbanken, verstelbare halterbanken en ook nog inklapbare fitnessbanken. Als je zowel regulier als incline wil bankdrukken is het verstandig een verstelbare halterbank te kopen. Kortom, zoek bij je squatrek een goede halterbank uit.  

Haal nóg meer uit je bankdruk squatrek

Naast bankdrukken kun je eens oriënteren wat je nog meer kunt halen uit je bankdruk squatrek. Met een multifunctioneel squatrek kun je vaak namelijk nog veel meer. Er zijn squatrekken op de markt met daarop een horizontale stang. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om pull-ups mee te doen. Daarnaast heb je squatrekken met dip steunen. Hierop kun je tricep dips doen. Daarnaast zijn er squatrekken met kabels waarmee je pull-down oefeningen kunt doen.

Kortom, met een bankdruk squatrek kun je nog veel meer. Veel meer dan enkel bankdrukken en squatten. Ben je dus op zoek naar een squatrek waarmee je multifunctioneel kunt trainen? Kijk dan ook verder dan alleen bankdrukken en squatten. Met het juiste squatrek kun je enorm veelzijdig trainen.