De meest populaire goedkope halters van 2022

Laatst gewijzigd door Thomas op juli 26, 2022

Met een setje goedkope halters kun je thuis erg laagdrempelig aan krachttraining doen. Halters zijn super veelzijdig en daarom zeer populair voor thuis. Met een setje goedkope halters kun je veel verschillende oefeningen doen. Je kunt er krachttraining oefeningen mee doen maar ze ook gebruiken voor het trainen van je krachtuithoudingsvermogen en je conditie.

Halters heb je in allerlei soorten, maten, materialen en prijzen. De prijzen van halters variëren tussen de 30 en 600 euro. Uiteraard zit er ook verschil in kwaliteit en het gewicht. Voor meer gewicht, fijnere materialen en betere kwaliteit betaal je uiteraard extra. Kortom, het uitzoeken van goedkope halters die ook nog eens van goede kwaliteit zijn is een uitdaging.

In dit artikel gaan we dan ook dieper in op goedkope halters. We laten je zien wat de meest populaire goedkope halters zijn. Ook leggen we je uit wat je met halters allemaal kunt en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

De meest populaire goedkope halters voor thuis

In principe kun je op twee manieren aan goedkope halters komen. Je kunt ze nieuw kopen en je kunt ze tweedehands kopen. Tweedehands kun je ze vinden via de gebruikelijke tweedehands kanalen. Dit zijn kanalen zoals Marktplaats of verkoopgroepen op Facebook.

Een nieuwe set halters kun je online bij veel verschillende webwinkels vinden. Denk aan sport gerelateerde webwinkels zoals de Decathlon maar ook algemene webwinkels zoals Bol.com. Hieronder hebben we een aantal goedkope halters voor je op een rij gezet. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een halterset? Lees dan verder.

Tunturi

Vinyl halterset

Tunturi goedkope halters

50 kilo

Vinyl

1 halterstang met 2 dumbbells

Lengte halterstang: 149.5 cm

Lengte dumbbells: 36.6 cm

Diameter: 25 mm

Aantal halterschijven: 16

Veerclip sluiting

Corength

Gietijzeren halterset

Corength halterset gietijzer 93kg

93 kilo

Gietijzer

1 halterstang met 2 dumbbells

Lengte halterstang: 175 cm

Lengte dumbbells: 35 cm

Diameter: 28 mm

Aantal halterschijven: 20

Veerclipsluiting

Virtufit

Verstelbare dumbbell set

virtufit goedkope halters

30 kilo

Vinyl

Twee dumbbells

nvt.

Lengte dumbbells: 45 cm

Diameter: 25 mm

Aantal halterschijven: 16

Schroefsluiting

Goedkope halters aanschaffen – 5 belangrijke aandachtspunten

Als je goedkope halters gaat kopen heb je veel verschillende mogelijkheden. Zoals we je net kort hebben verteld verschillen halters sterk van elkaar. Je hebt verschillende materialen, uitvoeringen, gewicht, diameter en nog meer.

Het is belangrijk dat je halters aanschaft die goed bij jouw sportieve behoeftes passen. Hoe goedkoop halters ook mogen zijn, als je ze niet gebruikt dan is het zonde van je geld. Hieronder leggen we je uit wat de belangrijkste aandachtspunten van goedkope halters zijn.

Verstelbare halters zijn een stuk veelzijdiger dan vaste halters

Halters heb je in principe in twee uitvoeringen. Je hebt verstelbare halters en vaste halters. Verstelbare halters bestaan uit een halterstang en losse halterschijven. Bij vaste halters heb je geen losse halterschijven.

Vaste halters zijn vaak iets goedkoper dan verstelbare halters. Echter, ze zijn ook een stuk minder veelzijdig. Doordat je het gewicht niet kunt wijzigen ben je beperkt in de oefeningen die je kunt doen. Ook beperk je jezelf doordat je het gewicht niet met de groei van je spieren kunt mee verhogen. Kortom, we adviseren je om verstelbare halters te verkiezen boven vaste halters.

Bepaal welk materiaal halters je voorkeur heeft

Goedkope halters heb je in verschillende materialen. Bij de meeste halters is de stang van metaal. De halterschijven heb je in verschillende materialen. De meeste voorkomende materialen zijn gietijzer, vinyl en rubber. Vinyl en rubberen halterschijven zijn van binnen ook van gietijzer. Deze hebben enkel een vinyl of rubberen coating.

Van deze drie materialen zijn gietijzer en vinyl het goedkoopst. Rubber is vaak ietsje duurder dan gietijzer en vinyl. Gietijzer en vinyl zijn ongeveer even duur. Het enige verschil tussen deze twee materialen is dat de vinyl coating wat zachter is. Met vinyl loop je dus iets minder risico op beschadigingen als je het laat vallen. Rubber is vaak nog wat zachter dan vinyl.

Het totale gewicht van de halters

Goedkope halters verschillen natuurlijk ook in gewicht. Van de drie halters die we je hebben laten zien weegt er één 50 kilo en wegen de anderen 93 en 30 kilo. Het totale gewicht bepaalt welke verschillende oefeningen je met de halters kunt doen. Hierbij moet je niet alleen rekening houden met het gewicht waarmee je nu traint. Je moet namelijk ook wat vooruit denken en gewicht op de groei kopen.

Hoe veel gewicht je nodig hebt hangt af van de oefeningen die je wil doen en hoe sterk je bent. Bepaal dus voor jezelf welke oefeningen jij normaliter doet met halters en welk gewicht je daarmee pakt. Tel vervolgens 20 tot 30 procent erbovenop voor de groei en je zit wel even goed.

De diameter van de halterschijven

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat je te sterk wordt voor je halters dan is het handig als je deze kunt uitbreiden. Veel verstelbare halters kun je namelijk uitbreiden door extra halterschijven te kopen. Dit scheelt je veel geld ten opzichte van het kopen van een nieuwe halterset.

Echter, niet elke halterset is zomaar uit te breiden. Voor sommige haltersets zijn geen losse halterschijven te koop. Om dit risico tegen te gaan is het verstandig om een set goedkope halters te kopen met een standaardmaat. Veel voorkomende maten zijn 25mm, 28mm en 50mm. Let dus bij de aanschaf van een set goedkope halters op de diameter van de halterschijven.

Tot slot.. let op de gewichtsopbouw van de halterschijven

We hebben je net uitgelegd dat halterschijven verschillen in materiaal en gewicht. Ook hebben we je geadviseerd om vooral te kijken naar verstelbare halters. Het laatste aandachtspunt voor de aanschaf van goedkope halters is de opbouw van de halterschijven.

Met veel gewicht alleen ben je er niet helemaal van verzekerd dat je flexibel kunt trainen. Je moet namelijk ook het juiste gewicht kunnen selecteren. Als je alleen maar halterschijven van 10 kilo hebt moet je dus gaan trainen met intervallen van 20 kilo. Kortom, het is belangrijk dat je assortiment halterschijven bestaat uit verschillende gewichten. Idealiter variërend van 1,25 kilo tot 10 of zelfs 20 kilo per schijf. Het is belangrijk dat er zowel lichte schijven als zware schijven tussen zitten.

Kortom, kijk bij de aanschaf van goedkope halters goed naar het gewicht, het materiaal, de diameter van de halterschijven en de verdeling van het gewicht. Zo verzeker jij jezelf ervan dat je een setje goedkope halters vindt waarmee je jaren vooruit kunt!