De beste hometrainer voor thuis voor elk budget

Laatst gewijzigd door Thomas op juli 26, 2022

Wij krijgen van bezoekers regelmatig de vraag wat nou de beste hometrainer voor thuis is. De beste hometrainer voor thuis is natuurlijk niet één specifieke hometrainer. Dit hangt namelijk compleet af van je voorkeuren, sportieve ambities en uiteraard je budget. We kunnen hier wel drie hometrainers van elk meer dan €10.000 per stuk neerzetten maar daar ga je niets aan hebben. Ja, een hometrainer van €10.000 euro is beter dan een model van €300, en ja, we begrijpen het volkomen als je geen €10.000 gaat uitgeven aan een hometrainer.

Echter, dat betekent niet dat elke hometrainer van 300 euro van dezelfde kwaliteit is. Helaas zie je in de markt hometrainers van zeer goede kwaliteit maar ook van matige kwaliteit.

Kortom, in dit artikel gaan we dieper in op de beste hometrainer voor thuis. We laten je voor verschillende prijsklasses zien wat naar onze mening de top 3 hometrainers voor thuis zijn. Ook leggen we je uit wat deze hometrainer beter maken dan anderen. Tot slot leggen we je uit waar hometrainers in verschillen en hoe je er één uitkiest die goed bij jou past.

De beste hometrainer voor thuis onder de 500 euro

Een hometrainer voor thuis heb je al vanaf ongeveer 150 euro. Echter, voor deze prijs heb je wel een instapmodel. Het is verstandig om niet té hoge verwachtingen te hebben van een hometrainer die 150 euro kost. Heel veel mensen die een hometrainer voor thuis kopen zijn enkel de hometrainers uit de sportschool gewend. Zoals we zojuist hebben uitgelegd kosten deze hometrainers al snel meer dan 10.000 euro. Desalniettemin heb je tot 500 euro een aantal prima modellen voor thuis. Hieronder laten we je zien wat de beste hometrainers onder de 500 euro zijn.

Virtufit

HTR 2.0 Ergometer

Virtufit HTR 2 Ergometer beste hometrainers

32 kilo

19 kilo vliegwiel

Magneetrem

24 weerstandsniveaus

24 programma’s

Geen app ondersteuning

Domyos

Bike 900

Domyos Bike 900 Hometrainer

42 kilo

8 kilo vliegwiel

Magneetrem

15 weerstandsniveaus

24 programma’s

Compatibel met Kinomap

Virtufit

HTR 1.0

virtufit htr 1 hometrainer

22 kilo

8 kilo vliegwiel

Magneetrem

8 weerstandsniveaus

Geen app ondersteuning

De beste hometrainer voor thuis tussen de 500 en 1000 euro

Gemiddeld gezien kost een hometrainer voor thuis rond de 750 euro. In de categorie beste hometrainer voor thuis tussen de 500 en 1000 euro vind je dus gemiddelde modellen. Deze hometrainers zijn relatief betaalbaar en prima voor gebruik in huis. Hieronder laten we je zien wat de beste hometrainer tussen de 500 en 1000 euro is.

Tunturi

Performance E50

Tunturi Performance E50

38 kilo

11 kilo vliegwiel

Magneetrem

32 weerstandsniveaus

20 programma’s

Compatibel met Zwift, Kinomap, Tunturi Routes en iConsole+

Flow Fitness

Turner DHT2500i

Flow Fitness turner DHT2500i Hometrainer

41 kilo

12 kilo vliegwiel

Magneetrem

24 programma’s

Compatibel met Zwift, Kinomap en iConsole+

Virtufit

HTR 3.0i

Virtufit Beste Hometrainer Voor Thuis

43 kilo

21 kilo vliegwiel

Magneetrem

32 weerstandsniveaus

37 programma’s

Zwift compatibel

De beste hometrainers voor thuis tussen de 1000 en 2000 euro

Heb je wat meer te besteden en wil je er echt voor gaan? Dan is er ook nog voldoende aanbod voor je. Tussen de 1.000 en 2000 euro heb je voldoende aanbod aan hometrainers voor thuis. Deze hometrainers zijn vaak net weer wat beter dan de vorige modellen. Vaak zijn ze steviger, zwaarder en hebben ze betere onderdelen. Onderdelen zoals een beter remsysteem waardoor je meer verschillende weerstandsniveaus hebt of een beter scherm met meer functies. Hieronder laten we je zien wat de beste hometrainer voor thuis tussen de 1000 en 2000 euro is.

Flow Fitness

Pro UB5i Upright Bike

Flow Fitness Pro beste hometrainer voor thuis

63 kilo

16 kilo vliegwiel

Inductierem

69 weerstandsniveaus

24 programma’s

Compatibel met Zwift, Kinomap en iConsole+

Tunturi

Endurance E80

Tunturi Endurance E80 Hometrainer

47 kilo

14 kilo vliegwiel

Inductierem

58 weerstandsniveaus

30 programma’s

Compatibel met Kinomap en Tunturi Routes

Flow Fitness

Perform B3i

Flow Fitness Perform B3i Hometrainer

43 kilo

15 kilo vliegwiel

Inductierem

69 weerstandsniveaus

24 programma’s

Compatibel met Zwift, Kinomap en iConsole+

De beste hometrainer voor thuis is een kwestie van voorkeur en budget

We hebben je inmiddels 9 verschillende hometrainers laten zien. Stuk voor stuk hometrainers die goed verkopen en erg populair zijn onder thuissporters. Dit komt voornamelijk door de goede prijs/kwaliteit verhouding en de mogelijkheden van de hometrainers.

Uiteindelijk kunnen we niet één beste hometrainer voor thuis adviseren. De beste hometrainer voor thuis verschilt namelijk per persoon. Een hometrainer moet namelijk bij jou passen. Deze moet passen bij jouw voorkeuren en sportieve ambities. De één wil een stevige en degelijke hometrainer zonder te veel poespas. De ander wil een hometrainer met veel technische snufjes en mogelijkheden. Uiteindelijk bepaal je zelf wat de beste hometrainer voor thuis is op basis van je eigen voorkeuren. Echter, voorkeuren alleen zijn natuurlijk niet doorslaggevend. Ook het budget telt mee. Duurder is vaak beter. Hierdoor is het niet eerlijk om een hometrainer van 300 euro naast een model van 1200 euro te zetten. Daarom hebben we je per prijsklasse laten zien wat de beste hometrainer voor thuis is. Kortom, ga je een hometrainer kopen. Bepaal dan voor jezelf een goed budget en kies een model uit wat bij jouw voorkeuren past.