De beste inklapbare hometrainer voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op februari 9, 2022

Met een inklapbare hometrainer kun je thuis trainen zonder dat je een slaapkamer, zolder of je garage moet opofferen voor je fitness toestel. Als je gaat trainen klap je de inklapbare hometrainer uit en begin je. Wanneer je klaar bent met trainen klap je de hometrainer weer in en berg je deze netjes op. Oftewel, de inklapbare hometrainer is een uitkomst voor mensen met ruimtegebrek.

In dit artikel gaan we dieper in op de inklapbare hometrainer. We leggen je uit wat de voor- en nadelen van een inklapbare hometrainer zijn. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een opvouwbare hometrainer en of deze wel bij je past. Tot slot zetten we een aantal populaire modellen voor je op een rij.

De beste inklapbare hometrainer van 2021

Om je in je zoektocht naar een goede inklapbare hometrainer alvast wat op weg te helpen zetten we hieronder wat modellen voor je op een rij. Een aantal modellen van prima prijs/kwaliteit verhouding die in 2021 erg populair waren. Wil je weten wat de belangrijke aandachtspunten tijdens de aanschaf van een inklapbare hometrainer zijn? Lees dan verderop dit artikel verder.

Virtufit iConsole Inklapbare Hometrainer

Virtufit iConsole inklapbare hometrainer

De Virtufit iConsole inklapbare hometrainer is in 2021 door Kieskeurig.nl uitgeroepen tot best reviewed product. Deze hometrainer weegt iets meer dan 15 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo. De hometrainer is voorzien van een vliegwiel van 5 kilo. Dit vliegwiel wordt afgeremd door een magneetrem. Deze magneetrem zorgt voor 8 verschillende weerstandsniveaus. Op het LCD display kun je allerlei relevante statistieken zien waaronder je hartslag. Deze kun je namelijk meten met de handsensoren. Je kunt deze hometrainer via bluetooth koppelen met de app iconsole+. Voor optimaal comfort kun je het zadel in hoogte verstellen. Ingeklapt is het formaat van deze hometrainer 50 x 46 x 132 centimeter.

Toorx BRX Office Compact Deskbike

Toorx BRX office compact deskbike

De Toorx BRX Office Compact Deskbike is een inklapbare hometrainer en bureau in één. Deze hometrainer weegt iets meer dan 20 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilo. Het 6 kilo zware vliegwiel is voorzien van een magneetrem. Dit geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit 8 verschillende weerstanden. Deze hometrainer is voorzien van een in hoogte verstelbaar bureau waarop je eventueel een laptop op kunt zetten. Daarnaast is de hometrainer voorzien van een rugleuning en in hoogte verstelbaar zadel. Ingeklapt is het formaat van deze hometrainer 76 x 55 x 106 centimeter.

Een inklapbare hometrainer kopen – de aandachtspunten

Bij het kopen van een inklapbare hometrainer is het verstandig om een model uit te kiezen wat goed past bij je voorkeuren en behoeften. Elke hometrainer is anders en heeft weer andere unieke verkooppunten. Hieronder leggen we je uit wat de belangrijke aspecten van een hometrainer zijn.

Het gewicht van het vliegwiel

Een hometrainer is voorzien van een vliegwiel. Dit is een zwaar wiel wat je aandrijft tijdens het fietsen. Door een zwaar wiel aan te drijven zorg je voor een soepele voelende omwenteling met enige weerstand. Omdat je op een hometrainer zit heb je natuurlijk geen weerstand en wrijving zoals je die buiten hebt. Hoe zwaarder dit vliegwiel weegt, hoe soepeler de omwenteling voelt. Kortom, een zwaar vliegwiel is beter dan een licht vliegwiel.

De verstelbaarheid van de hometrainer

Om in een goede zithouding te kunnen fietsen is het belangrijk dat de hometrainer goed is afgesteld. Als je dit niet doet dan loop je het risico op blessures en pijntjes. Rugblessures komen namelijk veel voor onder mensen die trainen op een slecht afgestelde hometrainer. Het goed kunnen afstellen van de hometrainer is vooral belangrijk als jouw lengte sterk afwijkt van het gemiddelde. Als je bovengemiddeld lang of klein bent dan zal een inklapbare hometrainer standaard niet helemaal goed zijn afgesteld op jouw lichaamslengte.

Kortom, kijk bij de aanschaf van een inklapbare hometrainer dan ook naar de verstelbaarheid. Kun je het zadel in hoogte verstellen? En horizontaal? En kun je eventueel het stuur verstellen? Hoe meer je kunt verstellen, hoe beter je de hometrainer kunt afstellen.

Het display en de technische snufjes van de hometrainer

Bijna elke hometrainer is voorzien van een computer met een display. Vaak kun je op dit display allerlei trainingsstatistieken zien. Statistieken zoals de tijd, afgelegde afstand en snelheid. Als je hometrainer is voorzien van een hartslagmeter zul je hier ook je hartslag op kunnen zien. Daarnaast kun je het display vaak gebruiken voor het selecteren van trainingsprogramma’s. Veel hometrainers hebben allerlei verschillende programma’s. Programma’s voor vetverbranding, conditie opbouw en revalidatie zijn het meest bekend. Tot slot zijn er ook hometrainers die je via bluetooth kunt verbinden met je smartphone of tablet. Vervolgens kun je met apps zoals Kinomap, Zwift en iConsole+ je resultaten bijhouden. In sommige gevallen kun je zelfs een virtuele route afleggen.

Oftewel, elke hometrainer heeft een ander display, andere opties, andere programma’s en is eventueel via bluetooth te koppelen aan een telefoon of tablet. Uiteraard komt dit ook met een meerprijs. Hoe meer technische snufjes, hoe meer je voor de hometrainer betaalt. Bepaald dan ook voor jezelf waar je waarde aan hecht en kies hier je inklapbare hometrainer op uit.