De beste loopband met helling van 2021

Laatst gewijzigd door Thomas op november 28, 2021

De loopband met helling heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Door de hellingshoek van je loopband te veranderen geef je je training een andere dimensie. Je geeft je training meer weerstand en het maakt je trainingen zwaarder. Dit maakt de loopband met helling ideaal voor gebruik als wandelloopband.

De loopband met helling wordt gebruikt door zowel hardlopers als wandelaars. Hardlopers gebruiken een flauwe helling bijvoorbeeld om de training op de loopband net zo zwaar te maken als buiten. Op de loopband heb je geen last van wind en wisselende ondergrond die je buiten wel hebt. Door de loopband in een lichte helling te zetten maak je de training binnen net zo zwaar als buiten.

De loopband met helling wordt ook gebruikt door wandelaars. Veel wandelaars gebruiken de hellingshoek om de training wat intensiever te maken. Ook zijn er veel wandelaars die de loopband met helling gebruiken als voorbereiding op een wandeltocht in de bergen. 

In deze blogpost leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een loopband met helling en wat de top 5 loopbanden met helling van 2021 zijn.

Loopband met helling kopen – belangrijke aandachtspunten

Bij de aanschaf van een loopband met helling zijn er een twee belangrijke zaken waar je op moet letten. Het eerste waar je op moet letten is de maximale hellingshoek. De maximale hellingshoek verschilt namelijk erg per loopband. De ene loopband kun je instellen tot een hellingshoek van 20 graden maar er zijn er ook die een maximale helling van 3 of 5 graden hebben. Hoe hoger de maximale hellingshoek hoe meer mogelijkheden je uiteraard hebt om te trainen met een helling.

Het tweede waar je op moet letten is op welke wijze de hellingshoek in te stellen is. Goedkoper geprijsde hometrainers zijn vaak voorzien van een manueel in te stellen helling. Een manueel in te stellen helling houdt in dat je écht moet stoppen met trainen en manueel het loopoppervlak in een helling moet zetten. Wil je de hellingshoek vervolgens weer wijzigen? Dan dien je de training te pauzeren en de hellingshoek weer manueel te verstellen.

Een manueel instelbare hellingshoek is in principe geen probleem, zolang je jezelf er maar op instelt dat je de hellingshoek tijdens het trainen niet even snel kan aanpassen. Je dient echt te stoppen met wandelen en de hometrainer manueel in een andere hellingshoek te zetten.

De elektrisch verstelbare hellingshoek

Het alternatief voor een manueel verstelbare hellingshoek is de elektrisch verstelbare hellingshoek. De elektrisch verstelbare hellingshoek is in te stellen via het display op de loopband. Bij een elektrisch verstelbare hellingshoek kun je de hellingshoek gewoon tijdens het trainen aanpassen zonder te stoppen met lopen. Je verhoogt of verlaagt de hellingshoek en het loopoppervlak van je loopband wijzigt gewoon terwijl jij door loopt.

Kortom, bij de loopband met helling is het belangrijk om te letten op de maximale hellingshoek en hoe deze te verstellen is. Staar je echter niet blind op de hellingshoek en de verstelbaarheid daarvan. Een loopband heeft nog veel meer kenmerken die belangrijk zijn om mee te nemen in de overweging. Denk aan de omvang van het loopoppervlak, de maximale snelheid, de kracht van de motor en de verschillende trainingsprogramma’s.  

De 3 beste loopbanden met helling van 2021

Er zijn talloze loopbanden met helling op de markt verkrijgbaar. Goedkope loopbanden, dure loopbanden, loopbanden met manuele helling, loopbanden met elektrische helling en nog veel meer verschillende loopbanden. De keuze voor de juiste loopband met helling kan soms lastig zijn. Daarom hebben wij drie verschillende keuzes voor je op een rijtje gezet. Drie loopbanden uit verschillende prijsklassen die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Virtufit TR-100 Loopband met Helling (12 graden helling)

Virtufit TR100 Loopband met helling

De Virtufit TR-100 loopband is een uitstekend middenklasse model tegen een aantrekkelijke prijs. De loopband heeft 15 uitdagende trainingsprogramma’s en bezit over een lichaamsvettest om je vetpercentage te meten. Ook bezit de hometrainer over een hartslaghersteltest waarmee de conditie gemeten kan worden.

De Virtufit TR-100 weegt 50 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 136 kilo. De loopband is voorzien van een loopoppervlak van 120×40 cm met een maximale hellingshoek van 12 graden. Deze hellingshoek is eveneens als de snelheid middels sneltoetsen in de armleuning aan te passen. De motor met een piekvermogen van 4PK biedt je de mogelijkheid om snelheden tot 16 km per uur te halen.

De Virtufit TR-100 is voorzien van LCD display waarop je alle relevante trainingsstatistieken kunt zien en je je trainingsprogramma’s kunt selecteren. Met de 15 uitdagende trainingsprogramma’s zit er voldoende variatie in voor iedereen.

Domyos T540 Loopband (10 graden helling)

Domyos T540 loopband

De Domyos T540 loopband is eveneens een uitstekend middenklasse model met een goede prijs- kwaliteit verhouding. De loopband heeft maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s. Van deze 24 programma’s zijn er 8 gericht op gezondheid en welzijn, nog eens 8 gericht op calorie verbranding en ook 8 programma’s zijn gericht op duurloop.

De Domyos T540 loopband is met zijn 73.3 kilo erg robuust en kan daarom ook een maximaal gewicht van 130 kilo dragen. De 1.25pk motor biedt je de mogelijkheid om snelheden tot 16 km per uur te halen. Het loopoppervlak van deze loopband is 125×45 centimeter.

De maximale hellingshoek van deze loopband is 10 graden. De helling is in te stellen middels het LCD display. Op dit display vind je eveneens alle relevante trainingsstatistieken zoals tijd, snelheid, afgelegde afstand en meer. Twee extra features die deze loopband nog interessanter maken is dat deze inklapbaar is en een tablethouder heeft.

Tunturi Endurance T80 Loopband met Helling (20 graden helling)

Tunturi Endurance T80 loopband met helling

De Tunturi Endurance T80 is een zeer gedegen loopband uit de wat hogere prijsklasse. De loopband is met zijn 117 kilo enorm robuust en kan dan ook een maximaal gewicht van 150kg dragen. Het loopoppervlak van deze loopband is met zijn 55×153 cm relatief groot. De maximale hellingshoek van deze loopband is 20 graden. Deze hellingshoek is elektrisch in te stellen via het 10 inch LCD display maar wordt door diverse programma’s ook automatisch gewijzigd.

De Tunturi Endurance T80 beschikt over een krachtige motor met een continu vermogen van 5.5pk. Deze motor stelt je in staat om een maximale loopsnelheid van 22 km per uur aan te tikken. De loopband is voorzien van maar liefst 44 verschillende trainingsprogramma’s in allerlei soorten en maten. De loopband is tevens de koppelen met de Tunturi Routes app. Een app met extra hardlooproutes door de mooiste plekken van de wereld.