De beste verstelbare dumbbells van 2021

Laatst gewijzigd door Thomas op december 24, 2021

Verstelbare dumbbells zijn een must have voor iedere thuissporter. Ze nemen weinig ruimte in en je kunt er ongekend veel oefeningen mee doen. De creatieve thuissporter kan met een setje verstelbare dumbbells het gehele lichaam trainen.

In deze blogpost leggen we je alles uit over verstelbare dumbbells. We leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf. Ook laten we je zien wat naar onze mening de beste verstelbare dumbbells van 2021 zijn.

Verstelbare dumbbells kopen

Verstelbare dumbbells kopen – de aandachtspunten

Goede verstelbare dumbbells moeten in onze ogen voldoen aan een aantal criteria. Het belangrijkste is dat ze genoeg wegen om divers te kunnen trainen. Met te weinig gewicht zijn de verschillende oefeningen die je kunt doen beperkt. Zo heb je al snel wat gewicht nodig om je borst en rug te kunnen trainen.

Een tweede belangrijke aandachtspunt is het materiaal waarvan de dumbbells gemaakt zijn. Dumbbells zijn er in verschillende materialen. Gietijzer en vinyl komen het meeste voor. Daarnaast zijn er dumbbells van polyurethaan en dumbbells met een coating van chroom en rubber. Bij dumbbells voor thuis is het fijn als deze van zacht materiaal zijn of een zachte coating hebben. Hiermee zorg je ervoor dat je je vloer niet beschadigd als je de dumbbells laat vallen. Om deze reden hebben veel mensen thuis een dumbbell set van vinyl of met een rubberen coating.

De diameter van de halterschijven

Het laatste belangrijke aandachtspunt van dumbbells is de diameter van de halterschijven. Hierbij kun je het beste letten op twee zaken. Als je al een halterstang of curlstang bezit is het handig om dumbbells te kopen met dezelfde diameter. Zo kun je je bestaande halterschijven gebruiken op je dumbbells. Heb je nog geen bestaande halterstang? Geef dan de voorkeur aan dumbbells met een veel voorkomende diameter. Zo kun je makkelijk extra halterschijven erbij kopen. Veel voorkomende diameters zijn 50 millimeter (olympische afmeting) en 30 millimeter.

Kortom, wanneer je verstelbare dumbbells gaat kopen, zorg er dan voor dat ze van het juiste gewicht en materiaal zijn. Kijk daarbij ook even goed in hoeverre de dumbbells passen bij de rest van je homegym.

Tunturi

Verstelbare dumbbell set

Tunturi Vinyl verstelbare dumbbells

28 kilo

Diameter: 25mm

Lengte: 45cm

Sluiting: Schroef

Materiaal: Vinyl

Bowflex

Selecttech dumbbells

Bowflex Selecttech 1090i dumbbell set

40 kilo

Diameter: nvt

Lengte: 43cm

Sluiting: nvt

Materiaal: Kunststof

Gyronetics

Verstelbare dumbbell set

Gorillasports Dumbbells 30kg Kunststof

30 kilo

Diameter: 25mm

Lengte: 46cm

Sluiting: Schroef

Materiaal: Kunststof