De beste verstelbare fitnessbank van 2021

Laatst gewijzigd door Thomas op november 28, 2021

Een verstelbare fitnessbank is écht een must have voor in je home gym. Door deze te combineren met een squatrek, dumbbells of een multifunctioneel fitnesstoestel kun je vanuit huis je complete lichaam trainen. De verstelbare trainingsbank heb je uiteraard in verschillende uitvoeringen maar ook in verschillende maten en prijzen. In dit artikel leggen we je alles uit over de verstelbare fitnessbank. We leggen je uit welke verschillende soorten er zijn. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf en hoe jij de beste verstelbare fitnessbank voor in je home gym op de kop tikt.

De verstelbare fitnessbank – Alle soorten uitgelegd

Een verstelbare trainingsbank heb je in verschillende soorten. De meest simpele uitvoering kennen we wellicht allemaal wel. Dit is de bank met een zitvlak en een in hoogte verstelbare rugleuning. Door de rugleuning te verstellen kun je wisselen tussen de platte, de incline en de rechtop zittende stand. Met de platte stand kun je oefeningen doen zoals de benchpress, dumbbell rows, dips en nog meer. Met de incline stand kun je de incline benchpress doen en met de rechtop zittende stand kun je de sitting military press of curls doen.

Naast deze simpele uitvoering heb je nog meer varianten van de verstelbare fitnessbank. Zo zijn er uitvoeringen met rollers bij de voeten. Hierachter kun je je voeten klemmen waardoor je buikspier oefeningen kunt doen. Ook zijn er verstelbare trainingsbanken waar de rugleuning niet alleen omhoog verstelbaar is maar ook verder naar beneden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld incline bankdrukken en wat intensievere buikspieroefeningen doen.

De top 3 verstelbare fitnessbanken van 2021

Om je zoektocht naar de juiste bank wat makkelijker te maken hebben we een aantal verstelbare fitnessbanken voor je op een rijtje gezet. Drie fitnessbanken die volgens ons een uitstekende prijs- kwaliteit verhouding bieden.

Domyos Verstevigde en Verstelbare Fitnessbank

Domyos Verstevigde en Verstelbare Fitnessbank

De Domyos verstevigde en verstelbare fitnessbank is een degelijke fitnessbank met een uitstekende prijs- kwaliteit verhouding. Deze bank heeft een verstelbare rugleuning, een verstelbaar zitje en rollers bij de voeten. De maximale belasting van de bank is 250kg (gebruiker incl. gewichten). De rugleuning is in te stellen in 7 verschillende standen. Je kunt deze plat instellen, 15 graden decline en 15, 30, 45, 60 of 80 graden incline.

Virtufit Verstelbare Fitnessbank Pro

Virtufit Verstelbare Fitnessbank Pro

De Virtufit Verstelbare Fitnessbank Pro is een trainingsbank waarmee je veelzijdig kunt trainen. Deze trainingsbank heeft een stalen frame met een maximale belastbaarheid van 250 kilo. Het zitje en de rugleuning zijn bekleed met maar liefst 7cm dikke bekleding voor maximaal comfort. Het zitje is verstelbaar in 5 verschillende posities en de rugleuning zelfs in 7 verschillende posities. De rugleuning kun je verstellen van een zittende uitvoering tot een decline houding. Tot slot is deze bank voorzien van rolletjes bij de voeten.

Body Solid Pro Club Line Verstelbare Fitnessbank

Body Solid Pro Club Line Verstelbare Fitnessbank

De Body Solud Pro Club Line Fitnessbank is een zeer degelijke fitnessbank voor semiprofessioneel gebruik. Dit zie je terug in het maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 450 kilo en de enorm robuuste uitstraling van de bank. Het metalen frame van de bank is dan ook 5 bij 7.5cm dik. De rugleuning van deze bank is verstelbaar in 6 verschillende standen. De laagste stand is -18 graden decline en de hoogste stand is 80 graden incline. Ook kun je de zitting verstellen van vlak naar 10 of 18 graden incline. Kortom, op deze fitnessbank kun je een prima potje bankdrukken.

Belangrijke aandachtspunten van een verstelbare fitnessbank

Omdat je zo enorm veel keuze hebt kan de aanschaf van een verstelbare fitnessbank soms wat lastig zijn. Over het algemeen is een fitnessbank een prijzige investering en dan wil je wel de meest optimale keuze maken.

Het meest belangrijke aspect van een verstelbare trainingsbank is stevigheid. Vlakke banken zijn over het algemeen wel vrij stevig maar zodra je ze wil verstellen wordt het een heel ander verhaal. De wat goedkopere banken worden helaas al snel wiebelig bij het verstellen van de rugleuning. Elke doorgewinterde bankdrukker zal ongetwijfeld weten dat incline bankdrukken op een wiebelige bank niet heel fijn is. Sterker nog, geen enkele oefening op een onstabiele trainingsbank traint fijn.

Het tweede waar je op moet letten is de mogelijkheden die de bank biedt. Hier gaat het er vooral om dat de mogelijkheden passen bij je trainingsvoorkeuren en je andere attributen. Ben je niet van plan de bank te gebruiken voor buikspieroefeningen, verspil dan ook vooral je geld niet aan een fitnessbank met  rollers. Voor alle opties betaal je extra en als je ervoor moet betalen, zorg er dan wel voor dat je ze gebruikt.

Het laatste waar je op moet letten bij de aanschaf van de fitnessbank is het formaat. Vooral als je bovengemiddeld lang ben is dit belangrijk. In de sportschool zijn alle fitnessbanken doorgaand groot genoeg maar helaas is dit bij de fitnessbank voor thuis lang niet altijd zo. Zo kan het voorkomen dat de rugleuning te kort, te breed of te smal is. Let hier goed op bij de aanschaf van de trainingsbank.