De beste Zwift hometrainer voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op december 21, 2021

De Zwift hometrainer is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Een hometrainer met Zwift zie je daarom steeds vaker bij mensen thuis. Dit komt omdat een Zwift hometrainer je zoveel meer plezier in je workout kan bieden. Je tilt je fietstraining naar een hogere dimensie.

In dit artikel gaan we dieper in op de Zwift hometrainer. We leggen je uit wat een hometrainer met Zwift exact is. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop. Tot slot laten we je zien wat de beste Zwift compatibele hometrainers van 2021 zijn.

Wat je met een Zwift hometrainer kunt doen

Zwift omschrijft zichzelf als een blend tussen videogaming en serieuze intense training. In de meeste simpele omschrijving is Zwift een software waarin je virtueel kunt fietsen en hardlopen. In deze virtuele wereld kun je kiezen uit meer dan 130 virtuele routes. Je kunt fietsen door de straten van New York maar ook de Mont Ventoux beklimmen. In Zwift zitten echter niet alleen virtuele routes. Er zit een hele community omheen waar je het kunt opnemen tegen anderen in wedstrijden en races. Daarnaast worden al je ritten bijgehouden en krijg je uitgebreide statistieken te zien.

Zwift hometrainer kopen

Virtueel trainen met Zwift doe je door je Zwift hometrainer via bluetooth te koppelen met je Zwift software. De Zwift software kun je installeren op verschillende devices. Devices zoals je telefoon, tablet maar ook op een laptop of pc. Door deze bijvoorbeeld te installeren op je laptop kun je deze aan je TV koppelen. Zet vervolgens de hometrainer voor je tv en je hebt een groot beeld. Heb je Zwift op je telefoon of tablet? Dan kun je deze in de smartphone- of tablethouder van je hometrainer zetten. Na het koppelen via bluetooth dien je alle Zwift instellingen te voltooien en kun je beginnen met fietsen.

Tijdens het fietsen zorgt Zwift ervoor dat de weerstand op je hometrainer automatisch wordt aangepast. Fiets je een berg op? Dan trapt je hometrainer zwaarder. Fiets je een berg af? Dan trapt deze lichter. Kortom, met Zwift til je je training naar een hoger niveau. Dit maakt fietsen op een hometrainer een heel stuk leuker.

De beste zwift hometrainers van 2021

Als je op zoek bent naar een hometrainer met Zwift is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Vervolgens is het belangrijk om een goede keuze afweging te maken. Het eerste en allerbelangrijkste is dat niet alle hometrainer compatibel zijn met Zwift. Let er bij de aanschaf dan ook op dat de hometrainer Zwift compatibel is. Het tweede waar je op moet letten is of de hometrainer in het bezit is van een smartphone- of tablethouder. Dit is erg handig voor wanneer je Zwift wil gebruiken op de smartphone of tablet.

Om je in je zoektocht naar een Zwift hometrainer op weg te helpen zetten we hieronder wat modellen voor je op een rij.

Tunturi Performance E50 hometrainer met Zwift

Tunturi Performance E50 zwift hometrainer

De Tunturi Performance E50 is een Zwift compatibele hometrainer die wij vaak aanraden. Dit komt omdat het een zeer degelijke hometrainer is voor een aantrekkelijke prijs. De hometrainer is naast Zwift compatibel ook te koppelen met apps zoals Kinomap, iConsole+ en Tunturi Routes. De Tunturi Performance E50 is voorzien van een vliegwiel van 11 kilo met een magneetrem. Deze combinatie zorgt ervoor dat je 32 verschillende weerstandsniveaus kunt instellen. Daarnaast is deze hometrainer voorzien van een LCD display. Op dit display kun je kiezen uit 20 verschillende trainingsprogramma’s. Het maximaal belastbare gewicht van de hometrainer is 135 kilo en zowel het zadel als stuur zijn verstelbaar. Kortom, met deze hometrainer heb je gegarandeerd veel fijne workouts.

Flow Fitness Turner DHT2000i Zwift Hometrainer

De Flow Fitness Turner is een uitstekende Zwift compatibele hometrainer voor een concurrerende prijs. Deze hometrainer is enkel compatibel met Zwift en niet met andere apps. De hometrainer weegt 29 kilo en is voorzien van een vliegwiel van 10 kilo. Het remsysteem van deze hometrainer is magnetisch. Dit zorgt ervoor dat je kunt kiezen uit 32 verschillende weerstandsniveaus. De Flow Fitness Turner DHT2000i is voorzien van een LED display. Op dit display kun je kiezen uit 24 verschillende trainingsprogramma’s. Zowel het zadel als het stuur van deze hometrainer zijn verstelbaar. Tot slot is deze hometrainer ook voorzien van een tablethouder.

Sole Fitness LCB Hometrainer met Zwift

Sole Fitness LCB Hometrainer

De Sole Fitness LCB is een hometrainer uit het wat duurdere segment van de markt. Dat deze hometrainer wat meer kost is wel terug te zien in de kwaliteit en mogelijkheden. Naast Zwift is deze hometrainer ook compatibel met talloze andere apps. Zo is de hometrainer compatibel met Kinomap, Strava, MyFitnessPal, Fitbit, Garmin, Sole Fitness App en MapMyFitness. De hometrainer weegt 46 kilo en is voorzien van een vliegwiel van 14 kilo. Met de inductierem kun je kiezen uit 40 verschillende weerstandsniveaus. Op het ingebouwde LCD display kun je kiezen uit 10 verschillende trainingsprogramma’s en statistieken zoals je snelheid en afgelegde afstand inzien. Voor optimaal comfort is deze hometrainer voorzien van een gelzadel wat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is. Tot slot is deze hometrainer voorzien van een tablethouder met oplaadmogelijkheden.

Virtufit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

De Virtufit HTR 3.0i Ergometer is een zeer populaire Zwift hometrainer tegen een scherpe prijs. Deze hometrainer weegt 43 kilo en is voorzien van een vliegwiel wat maar liefst 21 kilo weegt. De magneetrem zorgt ervoor dat je kunt kiezen uit 32 verschillende weerstandsniveaus. Op het geintegreerde LCD display kun je kiezen uit maar liefst 37 verschillende trainingsprogramma’s. Voor optimaal comfort zijn zowel het zadel als het stuur verstelbaar. Daarnaast is deze hometrainer geschikt voor ouderen omdat deze is voorzien van een lage instap. Tot slot is de hometrainer ook voorzien van een tablethouder.

Wat laatste tips over de Zwift hometrainer

Hierboven hebben we vier degelijke hometrainers die Zwift compatibel zijn voor je op een rij gezet. We sluiten dit artikel af met wat extra tips en informatie over het gebruik van Zwift. De eerste tip die we je willen geven is om even te onderzoeken of Zwift ook wel compatibel is met het device waar je het op wil gebruiken. Zwift is namelijk niet te gebruiken op bepaalde smartphones en tablets. Vooral sterk verouderde smartphones en tablets zijn niet altijd compatibel. Het zou zonde zijn als je een Zwift hometrainer koopt om er vervolgens achter te komen dat Zwift niet compatible is met je tablet.

De tweede tip die we je geven is om verder te kijken dan hometrainers. Zwift is namelijk ook te gebruiken met bepaalde spinningfietsen en fietstrainers. Heb je nog een oude racefiets liggen? Kijk dan ook eens naar het gebruik van Zwift met bijvoorbeeld een Tacx fietstrainer. Daarbij is virtueel fietsen vrij sportief en intensief. Uiteraard is dit je eigen keuze maar het is ons inziens meer een sport die past bij een wat sportievere fiets. Een fiets zoals de spinningfiets of je racefiets in combinatie met een fietstrainer.