Bokspaal kopen? De beste staande bokszak voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op juni 12, 2022

Wil jij een bokspaal kopen? Dan ben je hier op het juiste adres voor uitgebreid advies over de beste staande bokszak voor thuis! Boksen en kickboksen zijn sporten waarmee je veel calorieën kunt verbranden. Daarnaast zijn het ook nog eens erg leuke en uitdagende sporten om thuis te doen. In een sportkamer of een grote slaapkamer kun je prima een staande bokszak kwijt.

Wil je een bokspaal kopen voor thuis? Dan zul je al snel merken dat de keuze zeer divers is. Om te beginnen heb je twee verschillende soorten bokszakken. Je hebt de staande bokszak en de hangende bokszak. Vervolgens heb je bij elk type nog allerlei verschillende uitvoeringen.

In dit artikel leggen we je dan ook alles uit over het kopen van een bokspaal. We leggen je uit wat de verschillende types zijn en hoe jij weet welk type bij je past. Hieronder laten we je alvast zien wat de meest populaire modellen voor thuis zijn.

Domyos

Domyos Bokspaal

Begin bokszak: 60 cm

Einde bokszak: 180 cm

Diameter: 37 cm

Inhoud sokkel: 120 liter

Vulling: schuim

Materiaal: Polyurethaan

Virtufit

Virtufit Bokspaal

Begin bokszak: 40 cm

Einde bokszak: 170 cm

Diameter: 40 cm

Inhoud sokkel: –

Vulling: –

Materiaal: Kunstleer

Outshock

Outshock Bokspaal Lucht

Begin bokszak: 15 cm

Einde bokszak: 160 cm

Diameter: –

Inhoud sokkel: 28 liter

Vulling: Lucht

Materiaal: PVC

De voordelen van een staande bokszak

De staande bokszak is één van de twee types die je kunt aanschaffen. Een bokspaal is een bokszak die staat op een sokkel. Deze sokkel moet je verzwaren door deze te vullen met zand of water. Zo zorg je ervoor dat deze op zijn plek blijft staan.

De bokspaal heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel van dit type is dat je het overal kunt wegzetten. Je bent voor je bokszak dus niet gebonden aan één locatie. Dit is lekker omdat je de bokszak gemakkelijk kunt opbergen na het trainen. Na het trainen schuif je de bokszak aan de kant en kun je de ruimte voor iets anders benutten. Zo kun je de bokspaal gewoon gebruiken in je slaapkamer of in een kamer die je buiten het trainen voor iets anders gebruikt.

Deze flexibiliteit betekent ook dat je de bokspaal kunt verplaatsen als je een keer ergens anders wil trainen. Is het lekker weer en wil je buiten trainen? Dan kun je de bokszak verplaatsen naar de achtertuin en daar je workout uitvoeren. Echter, in hoeverre dit mogelijk is hangt af van het gewicht van je sokkel. Een zware sokkel geeft je bokszak veel stabiliteit maar betekent ook dat de bokspaal niet zomaar even optilt.

Hier moet je op letten bij het kopen van een bokspaal

Als je een bokspaal gaat kopen zul je ontdekken dat de keuze erg divers is. Bij elk type heb je verschillende materialen, vulling, prijzen enzovoorts. Hieronder leggen we je uit waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een staande bokszak.

De vulling van de bokspaal

Een bokszak kun je met verschillende materialen vullen. Zo heb je modellen die je vult met lucht. Bij deze modellen krijg je een meegeleverde pomp waarmee je de zak kunt opblazen. Daarnaast zijn bokszakken gevuld met materialen zoals zand, textielsnippers, schuim en rubber. De vulling van de bokszak bepaalt onder andere het gewicht van de zak. Een lichtere zak zal meer meegeven en heen en weer zwaaien dan een zware zak. Een zwaardere zak is daarentegen ook wat meer een aanslag op je gewrichten. Kortom, bepaal voor jezelf waar jouw voorkeur naar uit gaat en maak een verstandige keuze.

De lengte van de bokspaal

Het tweede belangrijke aandachtspunt is de lengte van de bokspaal. Bij een bokspaal meet je de lengte vanaf het begin van de zak tot het einde van de zak. Houd er rekening mee dat de zak op een sokkel staat en dat de zak dus niet vanaf de grond al begint.

De perfecte lengte van een bokszak hangt af van je eigen lengte en je sportieve behoeften. Iemand die alleen bokst op de bokszak heeft genoeg aan minder lengte dan iemand die kickbokst. Als kickbokser zul je ook je low kicks en high kicks willen oefenen. De ideale bokszak voor een kickbokser begint dan ook net onder de knieën en eindigt ongeveer 10 cm boven de eigen lengte.

Echter, als je de staande bokszak alleen wil gebruiken voor boksen dan is er een van je eigen lengte meer dan voldoende. Richt je dan vooral op het kopen van een degelijke bokspaal.

Het materiaal van de bokspaal

Het derde belangrijke aandachtspunt is het materiaal van de bokspaal. Daarmee wordt de buitenkant van de bokszak bedoeld. Dit materiaal heeft namelijk twee uitwerkingen. Het bepaalt de duurzaamheid van de bokszak en bepaalt hoe lekker de bokszak stoot. De meest gebruikte materialen zijn kunstleer, leer en kunststof.

Van deze materialen is leer het meest prijzig. Echter, leer is helaas niet het meest duurzaam dus raden wij over het algemeen af. Leer droogt na verloop van tijd uit en gaat scheurtjes vertonen. Als leer eenmaal scheurt is het nog nauwelijks te repareren.

Bokszakken van kunststof zijn vaak van polyester of een soortgelijk materiaal. Dit materiaal is goedkoop maar traint niet enorm lekker. Wil je een goedkope bokspaal? Richt je dan op een bokszak van kunststof.

Het materiaal wat wij doorgaans aanraden is kunstleer. Kunstleer traint fijn, is goedkoper dan echt leer en is duurzaam. Kortom, maak voor jezelf een afweging welk materiaal het beste bij jou past.

Buiten trainen met een staande bokszak

Zoals we je hebben uitgelegd is het kunnen verplaatsen een groot voordeel van de bokspaal. Vooral als het in de zomer lekker weer is dan is buiten kunnen trainen een fijne mogelijkheid. Echter, het is niet zo dat je de bokspaal dan zomaar buiten kunt laten staan. Niet elke bokszak is namelijk geschikt voor buiten. Wil je deze wel buiten laten staan? Dan zul je een bokspaal moeten kopen die weerbestendig is.