Een cardio apparaat kopen voor thuis – 6 goede voorbeelden

Laatst gewijzigd door Thomas op april 2, 2022

Een cardio apparaat kopen voor thuis is voor sommigen een ingewikkelde zoektocht. Er zijn veel verschillende cardio apparaten én van elk apparaat ook nog eens talloze verschillende modellen. Wil jij een cardio apparaat kopen voor thuis? Lees dan vooral dit artikel.  

Om je een groot deel van dit uitzoekwerk te besparen gaan we je in dit artikel alles uitleggen over het cardio apparaat voor thuis. We leggen je uit welke verschillende cardio apparaten er zijn. We laten je zien wat de voor- en nadelen van elk cardio apparaat is en hoe je er één uitzoekt die goed bij jou past. Ook leggen we je uit hoe je de kwaliteit van een cardio apparaat kunt beoordelen. Kortom, na dit artikel gelezen te hebben weet je alles over cardio apparaten. Een cardio apparaat kopen die perfect bij jou past is hierna een makkie!

Een cardio apparaat kopen – maar welke dan?

Er zijn verschillende soorten cardio apparaten verkrijgbaar. Als je een cardio apparaat gaat kopen zul je dus eerst moeten kiezen welk apparaat jouw voorkeur heeft. Wij raden je aan om niet te kijken naar het apparaat maar naar de sport die jouw voorkeur heeft. Op het gebied van cardio kun je namelijk een aantal sporten onderscheiden. Hieronder leggen we uit welke dit zijn.

Fietsen

Fietsen is veruit de meest populaire cardio sport die men met een cardio apparaat thuis beoefent. Met fietsen verbrand je veel calorieën en je bouwt er goed conditie mee op. Het grote voordeel van fietsen is dat het niet zo intensief is voor je spieren en gewrichten als bijvoorbeeld hardlopen. Fietsen is dus erg populair onder mensen die conditie willen opbouwen, mensen die willen afvallen maar ook onder ouderen en revaliderende sporters.

Als je gaat fietsen dan kun je dit doen met twee verschillende cardio apparaten. Namelijk de hometrainer en de spinningfiets. De hometrainer is van deze twee het meest bekend. Het verschil tussen de hometrainer en spinningfiets zit in de sportieve houding. Bij een hometrainer zit je redelijk rechtop en relaxed. Het zadel is groot, zacht en comfortabel. Een spinningfiets is wat minimalistischer en sportiever. Dit soort fiets heeft meer weg van een racefiets.

De hometrainer

De hometrainer adviseren wij vooral aan beginnende fietsers en mensen die graag fietsen in een ontspannen houding. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je met een hometrainer geen conditie kunt opbouwen of vet kunt verbranden. Dit kan met een hometrainer prima. Als je een hometrainer gaat kopen heb je de keuze uit veel verschillende modellen met elk een andere prijs. Om dit artikel beknopt en to the point te houden gaan we niet uitgebreid uitleggen wat de belangrijke eigenschappen van een hometrainer zijn. Wil je dit weten? Lees het dan op onze pagina over hometrainers. Wel zetten we een aantal populaire hometrainer op een rij. Hieronder zie je een aantal veel verkocht hometrainers voor thuis.

Domyos

Bike 900

Domyos Bike 900 Cardio Hometrainer

Max. gewicht: 150 kg

Gewicht: 42 kg

Vliegwiel: 8 kg

15 weerstandsniveaus

24 programma’s

Compatibel met Kinomap

Virtufit

HTR 2.1 Ergometer

Virtufit iConsole HTR 21 Ergometer Hometrainer

Max. gewicht: 150 kg

Gewicht: 31 kg

Vliegwiel: 15 kg

32 weerstandsniveaus

24 programma’s

Compatibel met Kinomap en iConsole+

Tunturi

Competence F20

Tunturi Competence F20 cardio hometrainer

Max. gewicht: 135 kg

Gewicht: 37 kg

Vliegwiel: 9 kg

8 weerstandsniveaus

3 programma’s

Geen bluetooth compatibiliteit

De spinningfiets

Sportieve fietsers die écht flink conditie willen opbouwen en affiniteit hebben met wielrennen of mountainbiken raden wij de spinningfiets aan. De spinningfiets is min of meer een racefiets voor binnen. Veel wielrenners en mountainbikers gebruiken de spinningfiets vooral in de winter wanneer het buiten te koud en te glad is om te fietsen. Zoals we al hebben uitgelegd heeft een spinningfiets een sportieve uitstraling. Het zadel is klein net als op de racefiets en de zithouding is voorover gebogen. Daarnaast zijn de trappers vaak voorzien van voetriemen of SPD pedalen.

Uiteraard is ook elke spinningfiets anders. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf ervan? Kijk dan op onze pagina over de spinningfiets. Hieronder zie je een aantal populaire modellen voor thuis.

Domyos

Bike 500

Domyos cardio apparaat kopen

46 kilo

Vliegwiel: 18 kilo

LCS Display

Virtufit

Indoor Cycle S1

Virtufit cardio apparaat kopen

42.5 kilo

Vliegwiel: 23 kilo

Doortrapper

LCD Display

Bowflex

C7 Indoor Cycle

Bowflex C7 Indoor Cycle

79 kilo

Doortrapper

LCD Display

Hardlopen

Naast fietsen is ook hardlopen een populaire sport. Bij hardlopen en een cardio apparaat denk je natuurlijk meteen aan de loopband. De loopband is populair onder hardlopers maar vergis je niet. Deze is ook erg populair onder wandelaars. Op een loopband kun je namelijk ook erg goed trainen voor wandeltochten. Voor een loopband heb je wel iets meer ruimte nodig dan voor een hometrainer of een spinningfiets. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een loopband? Kijk dan op onze productpagina over de loopband. Hieronder vind je een aantal populaire modellen.

Domyos

T540 Loopband

Domyos T540C beste Loopband voor thuis

Max. snelheid: 16 km/u

Loopvlak 45 x 125 cm

24 programma’s

10% helling

Compatibel met Domyos E-connected en Kinomap

Virtufit

Elite TR-500i

Virtufit Elite TR500i beste loopband voor thuis

Max. snelheid: 20 km/u

Loopvlak 51 x 140 cm

30 programma’s

15% helling

Compatibel met Zwift

Domyos

T520

Domyos cardio apparaat kopen

Max. snelheid: 13 km/u

Loopvlak 43 x 121 cm

10 programma’s

10% helling

Geen bluetooth compatibiliteit

Langlaufen

We moesten even nadenken hoe we deze beweging eigenlijk moesten noemen maar kwamen uit op langlaufen. Als we het hebben over langlaufen op een cardio apparaat dan hebben we het natuurlijk over: de crosstrainer. De crosstrainer is een cardio apparaat wat vooral populair is in de sportschool. Echter, de laatste jaren zie je de crosstrainer ook steeds meer bij mensen thuis. De crosstrainer heeft één heel groot voordeel. Je verbrand er namelijk enorm veel calorieën mee. Dit komt doordat de langlauf achtige beweging zowel je benen als je armen in beweging brengt. Zo verbrand je meer calorieën dan bijvoorbeeld hardlopen en fietsen. Waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een crosstrainer lees je op onze productpagina over de crosstrainer. Hieronder zie je een aantal populaire modellen voor thuis.

Virtufit

CTR3.0i

Virtufit CTR 3i cardio apparaat kopen

26 kg vliegwiel

43.5 cm lengtepas

Compatibel met Kinomap en iConsole+

Domyos

EL520

Domyos EL520 crosstrainer

9 kg vliegwiel

39 cm lengtepas

Compatibel met Kinomap

Tunturi

Competence C25-F

Tunturi Competence C25F fitness apparaten voor thuis

23 kg vliegwiel

50 cm lengtepas

Geen app compatibiliteit:

Roeien

De laatste sport die je thuis met een cardio apparaat kunt beoefenen is roeien. Roeien is een combinatie van kracht en cardio. Het is heel effectief maar ook flink intensief. Je valt er snel mee af en bouwt er redelijk wat spieren mee op. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een roeitrainer? Lees dan verder op onze productpagina over de roeitrainer. Hieronder staan een aantal populaire modellen.

Tunturi

Endurance R85W

Tunturi cardio apparaat kopen

Watersysteem

6 weerstandsniveaus

8 programma’s

First Degree Fitness

Apollo Pro V

first degree fitness apollo pro v roeitrainer

Watersysteem

5 weerstandsniveaus

Virtufit

Ultimate Pro 2

Virtufit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer

Luchtsysteem

10 weerstandsniveaus

10 programma’s

Een cardio apparaat kopen – de uiteindelijke keuze?

We hebben je net uitgelegd welke verschillende sporten je kunt beoefenen en welke apparaten daarbij horen. Ook hopen we dat je een beeld hebt van de verschillende sporten en de voor- en nadelen ervan. Als je een cardio apparaat gaat kopen dan is het natuurlijk belangrijk dat je je goed laat informeren over de eigenschappen en verschillen tussen de apparaten. We raden je dan ook aan om de productpagina’s over de verschillende apparaten te bekijken. Uiteindelijk is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt voor een cardio apparaat binnen jouw gewenste budget.