Compacte hometrainer kopen – Vergelijk hier de opties

Laatst gewijzigd door Thomas op december 27, 2021

De compacte hometrainer is een perfect fitnesstoestel voor wie thuis wil trainen maar beperkte ruimte heeft. Heb je een kleine slaapkamer over? Een hoekje op zolder? Of ruimte in de garage? En wil je graag je conditie op peil houden? Overweeg dan om een compacte hometrainer aan te schaffen.

Wat is een compacte hometrainer?

Officieel bestaan er geen richtlijnen waar een compacte hometrainer aan moet voldoen. Echter, als we kijken naar hometrainers dan verschillen deze natuurlijk vrij sterk qua maatvoering. Onder compacte hometrainers verstaan wij drie dingen. De eerste categorie is hometrainers van een klein formaat. Hometrainers die je op een beperkte ruimte kunt neerzetten.

De tweede categorie is hometrainers die inklapbaar zijn. Inklapbare hometrainers nemen uitgeklapt wel meer ruimte in maar zijn door hun inklapbaarheid zeer goed op te bergen. Als je wil trainen dan klap je ze uit. Na het trainen klap je ze weer in en zet je ze ergens weg.

De derde en laatste categorie is min of meer verwant aan de hometrainers. Dit zijn de mini bikes. Mini bikes, ook wel bekend als stoelfietsen zijn pedalen die je onder een stoel kunt neerzetten. Deze zie je vaak onder tafels en bureaus. Dit maakt het een populair cardio apparaat voor op kantoor.

De vaste compacte hometrainer

De vaste compacte hometrainer is een niet inklapbare hometrainer met een klein formaat. Gemiddeld is een hometrainer ongeveer 110 centimeter lang en 60 centimeter breed. Wij hebben hieronder drie hometrainers op een rijtje gezet die een stuk kleiner zijn dan dit gemiddelde formaat.

Flow Fitness Turner DHT750 Hometrainer

Flow Fitness Turner DHT750 Compacte Hometrainer

De Flow Fitness Turner DHT750 is een compacte hometrainer van het middenklasse segment. Met zijn lengte van 87 centimeter en breedte van 51 centimeter is deze hometrainer een van de meest compacte op de markt. De hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilo, een vliegwiel van 10 kilo en 32 weerstandsniveaus die worden geregeld d.m.v. een magneetrem. Het display van de hometrainer toont je allerlei relevante informatie en staat je toe programma’s te kiezen. De hometrainer heeft 21 verschillende trainingsprogramma’s waarvan 1 gebruikersprogramma en 3 hartslagprogramma’s. Kortom, met de Flow Fitness Turner DHT750 heb je een mooie middenklasse compacte hometrainer.

Hammer T3 Cardio Hometrainer

Hammer T3 Cardio Hometrainer

De Hammer T3 Cardio hometrainer is een compact model uit het instap segment. Met zijn lengte van 90 centimeter en breedte van 46 centimeter is deze hometrainer vrij compact. De hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo, een vliegwiel van 6 kilo en een magneetrem met 8 verschillende weerstandsniveaus. Op het LCD display van de hometrainer kun je de tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag en helling aflezen. Deze hometrainer heeft nog twee pluspunten. Het eerste pluspunt is dat de hometrainer zelfaandrijvend is. Dit wil zeggen dat je geen stopcontact nodig hebt en de hometrainer dus ook niet perse ergens bij een stopcontact hoeft neer te zetten. Het tweede pluspunt is dat je dat je de hometrainer via bluetooth kunt verbinden met de BitGym app. Dit is een app met spectaculaire fietsroutes over de hele wereld.

Domyos EB120 Compacte Hometrainer

Domyos EB120 Compacte Hometrainer

De Domyos EB120 is een compacte hometrainer uit het instapsegment. Deze hometrainer is met zijn 91 bij 54 centimeter significant kleiner dan het gemiddelde. De Domyos EB120 hometrainer heeft een maximaal gewicht van 110 kilo en een vliegwiel van 4 kilo. Op het display kun je onder andere je calorieverbruik, afstand, tijd, snelheid en hartslag aflezen. Deze hartslag wordt gemeten door middel van pulse sensoren in de handen. Kortom, voor een instapbedrag heb je een uitstekende compacte hometrainer.

De opvouwbare hometrainer

Om ruimte te besparen op je hometrainer kun je natuurlijk ook kiezen voor een ander soort hometrainer. Namelijk, de opvouwbare hometrainer. Een opvouwbare hometrainer kun je in- en uitklappen. Ingeklapt neemt deze een stuk minder ruimte in en kun je deze goed opbergen.

Wij hebben twee kwalitatief goede inklapbare hometrainers voor je op een rijtje gezet.

Virtufit iConsole Hometrainer

Virtufit iConsole Opvouwbare Hometrainer

De Virtufit iConsole inklapbare hometrainer is een uitstekend model voor een goede prijs. Uitgeklapt is deze hometrainer 113 bij 43.5 centimeter. Ingeklapt reduceer je dit formaat naar 49.5 bij 46 centimeter. Deze hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo. Het vliegwiel weegt maar liefst 5 kilo en biedt met een magneetrem 8 verschillende weerstandsniveaus. Je kunt deze hometrainer via bluetooth met je tablet of smartphone verbinden. Download vervolgens op je tablet of telefoon de iConsole+ app en je kunt je trainingen en prestaties bijhouden.

Toorx BRX Compact Multifit Hometrainer

Toorx BRX Multifit Inklapbare Hometrainer

De Toorx BRX-Compact Multifit is een compact en inklapbare hometrainer. Uitgeklapt is het formaat van deze hometrainer 112 bij 45.5 centimeter. Ingeklapt is het formaat van deze hometrainer 58 bij 45 centimeter. Het maximaal belastbaar gewicht van deze hometrainer is 100 kilo. Het vliegwiel weegt 6 kilo en de magneetrem biedt je 8 verschillende weerstandsniveaus. Op het LCD display kun je allerlei statistieken zien zoals tijd, afstand, snelheid en calorieën. Tot slot is deze hometrainer voorzien van een tablet- en smartphone houder.

De minibike of stoelfiets

De meest compacte hometrainer is ongetwijfeld de minibike. Een minibike, ook wel bekend als stoelfiets is een set aan pedalen die je onder een stoel kunt zetten. Deze kun je bijvoorbeeld neerzetten onder een bureau, onder je eetkamertafel of je kunt ook met een stoel voor de tv gaan zitten. Door zijn kleine formaat past de stoelfiets eigenlijk wel overal. Wij hebben drie kwalitatief goede stoelfietsen voor je op een rijtje gezet.

Virtufit V4 Stoelfiets met Computer

Virtufit V4 Stoelfiets

De Virtufit V4 stoelfiets met computer is een uitstekende stoelfiets. De Virtufit V4 is voorzien van een computer met display. Op dit display kun je de tijd, afgelegde afstand, het aantal omwentelingen en je calorieën zien. De pedalen zijn voorzien van anti slip en riemen voor extra veiligheid. Deze stoelfiets is 41 bij 31 centimeter en weegt slechts 3.5 kilo. Dit maakt deze stoelfiets ideaal als compacte hometrainer. Na gebruik kun je deze gewoon aan de kant zetten of weer opbergen. Door de stoelfiets op buikhoogte te zetten kun je de pedalen ook aandrijven met de handen.

Virtufit V1 Stoelfiets

Virtufit V1 Stoelfiets

De Virtufit V1 stoelfiets is een voordelig geprijsd instapmodel. De Virtufit V1 is een relatief eenvoudige stoelfiets. Deze stoelfiets is voorzien van twee anti-slip pedalen met voetriemen en een manueel instelbare weerstand. Door de stoelfiets op een bureau te zetten kun je deze ook aandrijven met de handen.

Welke compacte hometrainer past bij jou?

We hebben je hierboven uitgelegd dat er drie soorten compacte hometrainers zijn. Welke compacte hometrainer het beste bij jou past hangt natuurlijk af van je voorkeuren. Vraag jezelf eerst af of het je echt draait om een compacte hometrainer of een goedkope hometrainer. Ligt het aan het budget of aan de fysieke ruimte?

Zo is de stoelfiets perfect voor mensen die écht heel weinig ruimte hebben. Omdat je deze voor de bank, over de eetkamertafel of onder een bureau kunt plaatsen heb je geen extra ruimte nodig. Wat de stoelfiets ook aantrekkelijk maakt is de prijs. Stoelfietsen zijn vaak een stuk voordeliger dan hometrainers. De stoelfiets wordt over het algemeen echter wel gebruikt voor revalidatie en trainen op matige intensiteit. Verwacht niet dat je met een stoelfiets conditie kunt opbouwen of intensief kunt trainen.

Wil je intensiever trainen, heb je genoeg ruimte en het geld ervoor over? Dan kun je beter gaan voor de hometrainer. Wil je niet dat de hometrainer permanent ruimte inneemt? Ga dan voor een inklapbare hometrainer. Deze kun je na het trainen inklappen en aan de kant zetten. Vind je het niet erg dat de hometrainer permanent ruimte inneemt? Dan kun je altijd nog kiezen voor een reguliere hometrainer. Kijk hier goed welke maat het beste past bij de ruimte die je ter beschikking hebt.