De 6 beste hometrainers voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op februari 6, 2022

Ben jij nieuwsgierig wat de beste hometrainers voor thuis zijn? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen. Met een hometrainer voor thuis kun je heel makkelijk afvallen of conditie opbouwen. En dit zonder in de kou of de regen buiten te moeten fietsen. De hometrainer is sinds de jaren 70 al niet meer weg te denken bij mensen thuis. Wat de beste hometrainers voor thuis zijn hangt natuurlijk wel af van je ambities en voorkeuren. Ook je budget speelt een grote rol. We kunnen hier namelijk wel zes hometrainers van tienduizend euro neerzetten maar dit soort bedragen geven mensen niet snel uit aan een hometrainer voor thuis. Kortom, we proberen een realistisch beeld te scheppen van de beste hometrainers voor thuis. Voor elke prijsklasse zetten we de beste hometrainers op een rij.

De beste hometrainers onder de 500 euro

We beginnen met de prijsklasse van de instapmodellen. Gemiddeld gezien kost een hometrainer tussen de 500 en 750 euro. Echter, je hebt ook hometrainers van 150 euro en hometrainers van 10.000 euro. Hieronder laten we je zien wat (volgens ons) de beste hometrainers onder de 500 euro zijn.

Virtufit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

Virtufit HTR 2 Ergometer beste hometrainers

De Virtufit HTR 2.0 is een ergometer hometrainer die in 2021 maar liefst zes keer is beoordeeld als best reviewed product op kieskeurig.nl. Deze hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilo. Het vliegwiel weegt 19 kilo en zorgt voor een soepele omwenteling. Er zit een magneetrem op met 24 verschillende weerstandsniveaus. Op het LED scherm kun je allerlei relevante gegevens zien in kiezen uit 24 verschillende trainingsprogramma’s. Daarbij is dit een ergometer hometrainer. Een ergometer hometrainer is geijkt en kan heel nauwkeurig jouw energieverbruik meten. Voor optimaal comfort is het zadel in hoogte en horizontaal verstelbaar. Het stuur is kantelbaar. Kortom, deze hometrainer is degelijk en veelzijdig en hoort met recht tussen de beste hometrainers voor thuis.

Domyos Bike 900 Draadloze Hometrainer

Domyos Bike 900 Hometrainer

De Domyos Bike 900 is een veelzijdige hometrainer. Wat deze hometrainer uniek maakt is dat deze draadloos is. Je hoeft deze hometrainer dus niet in de buurt van een stopcontact te zetten. Dit maak je een stuk vrijer in het kiezen van een plekje voor de hometrainer. Deze hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilo. Het vliegwiel weegt 8 kilo en met de rem kun je kiezen uit 15 verschillende weerstandsniveaus. Voor de variatie kun je kiezen uit 24 verschillende trainingsprogramma’s. Als dit niet voldoende is kun je de hometrainer via bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet. De hometrainer is namelijk compatibel met de app Kinomap. Voor optimale afstelling is het zadel zowel horizontaal als in hoogte verstelbaar. Het stuur is eveneens in hoogte verstelbaar. Kortom, deze hometrainer hoort met recht tussen de beste hometrainers onder de 500 euro.

De beste hometrainers tussen de 500 en 1000 euro

We hebben je net laten zien wat volgens ons de twee beste hometrainers onder de 500 euro zijn. In dit gedeelte laten we je wat hometrainers zien uit een hogere prijsklasse. We laten je namelijk de beste hometrainers tussen de 500 en 1000 euro zien. Hometrainers uit deze prijsklasse zijn vaak kwalitatief iets beter dan goedkopere modellen. Deze modellen zijn vaak iets steviger en zijn voorzien van kwalitatief betere materialen.

Tunturi Performance E50

Tunturi Performance E50 beste hometrainers

De Tunturi Performance is een populaire hometrainer voor thuis. Deze hometrainer weegt 42 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 135 kilo. Het vliegwiel weegt 11 kilo en is voorzien van een magneetrem. Met deze magneetrem kun je kiezen uit 32 verschillende weerstandsniveaus. Op het LCD scherm kun je allerlei relevante gegevens zien. Gegevens zoals je tijd, snelheid, afgelegde afstand, calorieën, hartslag en wattage. Om je hartslag te meten kun je gebruik maken van de borstband of handsensoren. De hometrainer is voorzien van 20 verschillende trainingsprogramma’s. Als dit niet voldoende is kun je de hometrainer via bluetooth verbinden met je smartphone of tablet. Deze hometrainer is namelijk compatibel met de apps Kinomap, Zwift, iConsole+ en Tunturi Routes. Met deze apps kun je je training bijhouden en zelfs virtuele routes rijden. Kortom, tussen de 500 en 1000 euro is dit één van de beste hometrainers.

Flow Fitness Turner DHT2500i

Flow Fitness turner DHT2500i Hometrainer

De Flow Fitness Turnet DHT2500i is eveneens een populaire hometrainer voor thuis. Deze hometrainer is met zijn 41 kilo erg stevig. De hometrainer heeft dan ook een maximaal belastbaar gewicht van 140 kilo. Het vliegwiel weegt 12 kilo en is voorzien van een magneetrem. Door dit remsysteem kun je kiezen uit 32 verschillende weerstandsniveaus. Het LCD display van deze hometrainer toont je allerlei relevante gegevens. Gegevens zoals je tijd, snelheid, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM. Je hartslag kun je meten door middel van de handsensoren of bluetooth borstband. Ook kun je op het display kiezen uit 24 verschillende trainingsprogramma’s. Voor optimaal comfort kun je het zadel zowel in hoogte als horizontaal verstellen. Het stuur is kantelbaar. Tot slot kun je ook deze hometrainer middels bluetooth verbinden aan de smartphone of tablet. De hometrainer is namelijk compatibel met de apps Kinomap, Zwift en iConsole+. Kortom, deze hometrainer is veelzijdig en degelijk.

De beste hometrainers voor meer dan 1000 euro

We hebben je net laten zien wat de beste hometrainers tussen de 500 en 1000 euro zijn. Deze prijsklasse is vrij gemiddeld voor een hometrainer. Gemiddeld gezien betaal je namelijk wel tussen de 500 en 750 euro voor een hometrainer. Je hebt natuurlijk ook duurdere hometrainers. We gaan hier geen professionele hometrainers van 15.000 euro neerzetten. We laten je echter wel zien wat de beste hometrainers zijn

Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

Flow Fitness Pro Ub5i Upright Bike beste hometrainers

De Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike is een populaire hometrainer voor semi-professioneel gebruik. Deze hometrainer is erg stevig en weegt maar liefst 63 kilo. Het maximaal belastbare gewicht is dan ook 180 kilo. Het vliegwiel van 16 kilo zorgt voor een soepele omwenteling. Op deze hometrainer zit een geavanceerde inductierem. Door dit remsysteem heb je de keuze uit 69 verschillende weerstandsniveaus. Op het LED scherm kun je allerlei relevante gegevens zien. Gegevens zoals je tijd, afstand, snelheid, calorieën, je hartslag, wattage en de RPM. Je hartslag kun je meten via de handsensoren of de bluetooth borstand. Ook kun je op het display kiezen uit 24 verschillende trainingsprogramma’s. Als dit niet genoeg is kun je ook de hometrainer via bluetooth verbinden met je smartphone of tablet. Door deze te koppelen met apps zoals Kinomap, Zwift of iConsole+ kun je statistieken bijhouden en zelfs virtuele routes fietsen.

Tunturi Endurance E80

Tunturi Endurance E80 Hometrainer

De Tunturi Endurance E80 is een robuuste en uitgebreide hometrainer. Deze hometrainer weegt 47.7 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilo. Het vliegwiel weegt 14 kilo en is voorzien van een inductierem. Je kunt kiezen uit 58 verschillende weerstandsniveaus en 43 trainingsprogramma’s. Op het LCD scherm kun je je tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag en wattage zien. De hartslag kun je meten via de handsensoren of borstband. Voor het comfort is het zadel zowel in hoogte als horizontaal verstelbaar. Tot slot kun je deze hometrainer via bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet. De hometrainer is compatibel met de apps Kinomap en Tunturi Routes.