Dip bars kopen

Wil jij dip bars kopen en ben je benieuwd wat het beste dip station voor thuis is? Bij ons ben je aan het goede adres voor uitgebreid en professioneel advies over allerlei fitness toestellen!

De tricep dip is bij uitstek dé oefening voor het kweken van gespierde en grote triceps. Als thuissporter ben je beperkt in de hoeveelheid ruimte. Dit betekent dat je effectief moet zijn. Dip bars zijn effectief. Vergeet al die tricep oefeningen zoals de bar pushdown en overhead extensions waar je veel geld en ruimte kwijt bent voor een oefening die niet enorm effectief is. Doe het gewoon in één keer goed. Doe het met een dip station of dip bars.

In deze post leggen we je alles uit over het trainen van je triceps met dip bars. We leggen je uit wat het verschil is tussen dip bars en een dip station. We vertellen je waar je op moet letten bij de aanschaf en wat de beste modellen voor thuis zijn.

Het verschil tussen dip bars en een dip station

Dip bars en een dip station lijken erg veel op elkaar. In principe zit er maar één verschil tussen de twee. Dip bars zijn twee losse steunen. Doordat deze steunen los zijn kun je ze afzonderlijk van elkaar bewegen. Een dip station bestaat uit aan elkaar verbonden steunen. De steunen zijn vaak aan de onderkant maar soms ook in het midden of bovenaan aan elkaar verbonden. Dit is het enige verschil tussen de twee.

Zowel dip bars als een dip station hebben voor- en nadelen. Doordat dip bars los van elkaar zijn kun je zelf bepalen hoe breed jij de steunenuit elkaar wil zetten. Zo kun je de perfecte breedte voor jouw tricep dip oefening bepalen. Daarnaast kun je dip bars gemakkelijker opbergen en verplaatsen. Een dip station verplaatsen gaat wel maar wat minder eenvoudig. Tot slot kun je met dip bars iets uitgebreider trainen. Zo kun je verstelbare dip bars ook gebruiken als push-up bars en pull-up oefeningen.

Het voordeel van een dip station is dan weer de stevigheid. Je traint altijd met dezelfde breedte en loopt nooit het risico op wankelen of wat dan ook. Kortom, met dip bars win je op flexibiliteit en met een dip station win je op stabiliteit.

De beste dip bars voor thuis

Gaat jouw voorkeur meer uit naar dip bars? Je zult er al snel achter komen dat de keuze dan alsnog enorm is. Er zijn talloze merken met verschillende uitvoeringen en een eigen prijskaartje. Om je in deze zoektocht alvast op weg te helpen hebben we wat populaire modellen voor je op een rij gezet.

Corength

Corength Dip Bars 100

Verstelbaar:: Ja

Max belasting: 130 kg

Gorilla Sports

Gorilla Sports Dip Bars Deluxe

Verstelbaar: Nee

Max. belasting: 100 kg per bar

Tunturi

Tunturi Parallettes Hoog

Verstelbaar: Nee

Max. belasting: 150 kg

Het beste dip station voor thuis

Gaat jouw voorkeur meer uit naar de stevigheid van een dip station? Kijk dan eens naar de producten hieronder.

Body-Solid

Dip station

Body-Solid Dip Station

Max. belasting: 450 kg

Greepafstand: 48 cm

Zeer stevig dipstation met prettige oversized grepen

Tunturi

PT40 Power Tower

Tunturi PT40 Power Tower

Max. belasting: 120 kg

Greepafstand: –

Power tower met dipsteunen, pull-up bar en buikspierfunctie

Gorilla Sports

Dip station

Gorilla Sports Dip Station

Max. belasting: 150 kg

Greepafstand: 60 cm

Scherp geprijsd dip station verkrijgbaar in twee kleuren

Combineer je dip station met een ander fitness toestel

Dip bars en een dip station zijn uitstekende toestellen voor het uitvoeren van tricep dips. Echter, het zijn niet de enige toestellen waarmee je dips kunt uitvoeren. Er zijn ook andere fitness toestellen die zijn uitgerust met dipsteunen.

Eén hiervan is het squatrek. Voor een squatrek heb je twee bars met een aflegger nodig. In principe is dit bijna hetzelfde als een dip station. Het komt dan ook veel voor dat een squatrek is uitgerust met dipsteunen. Door deze twee met elkaar te combineren bespaar je ruimte en kosten.

Neem dit verstelbare squatrek van Virtufit als voorbeeld.

Virtufit verstelbaar squatrek

Dit squatrek is voorzien van afleggers voor je gewichten én voorzien van dipsteunen. Dit squatrek kun je dus gebruiken om te squatten en te dippen. Zet er een verstelbare trainingsbank onder en je kunt er ook nog eens mee benchen. Op deze manier bespaar je ruimte én geld!

Ook sommige multifunctionele halterbanken zijn voorzien van dipsteunen. Een multifunctionele halterbank is een combinatie van een trainingsbank met afleggers. Ook op deze toestellen is het toevoegen van dipsteunen een makkelijke optie.

Een voorbeeld hiervan is deze multifunctionele halterbank van Virtufit.

virtufit halterbank deluxe met dipsteunen

Dit fitnesstoestel bestaat uit een verstelbare fitnessbank, afleggers voor je halterstang, dipsteunen, een preacher pad en een leg extension. Je kunt hier je biceps, triceps, borst, benen en nog veel meer spiergroepen mee trainen.

Kortom, als je op zoek bent naar een manier om goed je triceps te trainen dan is een dip station of dip bars zeker een goed idee. Echter, bekijk ook vooral of je slimme combinaties kunt maken waarmee je ruimte en geld bespaart!