Goedkope hometrainer – De top 3 modellen van 2021

Laatst gewijzigd door Thomas op november 28, 2021

Ben je op zoek naar een goedkope hometrainer maar vind je de keuze lastig? Wij kunnen je daarmee zeker helpen. In dit artikel vind je alles wat je nodig hebt over de goedkope hometrainer. We leggen je uit waar je op moet letten, welke afwegingen je moet maken en wat de top 3 van 2021 zijn.

Goedkope hometrainer – een slimme aanschaf of toch niet?

De vraag die men nog wel eens terecht stelt is of een goedkope hometrainer nou een slimme aanschaf is of niet. De één heeft uitstekende ervaringen maar de ander vind het weer helemaal niks.

Of een goedkope hometrainer een slimme aanschaf is hangt helemaal af van je verwachtingen en ambities. Het is natuurlijk geen geheim dat een goedkope hometrainer is gemaakt van minder robuuste materialen dan een dure hometrainer. Ook heeft de goedkope hometrainer minder opties. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de trainingservaring. Een dure hometrainer is nou eenmaal kwalitatief beter en traint daarom lekkerder.

De goedkope hometrainer is naar onze mening uitstekend geschikt voor incidenteel gebruik en niet al te intensieve trainingen. Bij dit soort gebruik zoek je de grenzen van de hometrainer niet op. Daardoor behoud je de fijne trainingservaring. Wil je intensief gaan trainen en de hometrainer vaak gebruiken? Dan is het niet onverstandig om toch wat meer uit te geven.

De top 3 goedkope hometrainers van 2021

Om het keuze proces wat makkelijker te maken hebben wij een aantal hometrainers voor je op een rij gezet. Hieronder vind je onze keuze aan goedkope hometrainers met een uitstekende prijs en kwaliteit.

Virtufit HTR 1.0 Hometrainer

Virtufit HTR 1 goedkope hometrainer

De Virtufit HTR 1.0 is een goedkope hometrainer met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Deze hometrainer is zelfs 3 keer uit de bus gekomen als best reviewed product op Kieskeurig.nl. De Virtufit HTR 1.0 weegt 22.6 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilo. Het 8 kilo zware vliegwiel biedt in combinatie met de magneetrem 8 verschillende weerstandsniveaus. Op het LCD display zie je alle relevante statistieken zoals tijd, afstand, snelheid, calorieën en hartslag. In de hometrainer zitten handsensoren die je hartslag meten. Tot slot is deze hometrainer voorzien van een in hoogte en horizontaal verstelbaar zadel en in een hoogte verstelbaar stuur.

Domyos Hometrainer Essential

Domyos Essential Goedkope Hometrainer

De Domyos hometrainer Essential is een zéér voordelige geprijsde hometrainer voor incidenteel thuisgebruik. De Domyos Essential hometrainer weegt 24 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo. Het vliegwiel van deze hometrainer weegt 3 kilo. De weerstand is handmatig op 8 verschillende niveaus in te stellen. De hometrainer is voorzien van een display waarop je de tijd, afstand, snelheid en calorieën kunt zien. Het zadel van deze hometrainer is in hoogte verstelbaar.

Virtufit Opvouwbare Hometrainer

Virtufit Opvouwbare Hometrainer

Deze Virtufit hometrainer is uitermate voordelig geprijsd en heeft daarbij nog een voordeel. Hij is namelijk opvouwbaar. Na het trainen kun je deze hometrainer inklappen en dan is deze gemakkelijk op te bergen. De Virtufit opvouwbare hometrainer weegt 15 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo. De hometrainer is voorzien van een vliegwiel wat 5 kilo weegt. Het remsysteem is magnetisch en is met een handmatige weerstand in te stellen op 8 verschillende niveaus. Op de hometrainer zit een LCD display wat je voorziet van alle relevante informatie zoals tijd, afstand, snelheid en calorieën. Ook is de hometrainer voorzien van een tablethouder waardoor je trainen kunt combineren met een Netflix serie. Het zadel is in hoogte verstelbaar, het stuur niet.

Drie belangrijke aandachtspunten van een goedkope hometrainer

Als je een goedkope hometrainer gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Een fabrikant van hometrainers kan maar eenmaal het geld voor de productie van de hometrainer besteden. De ene fabrikant steekt meer geld in een soepele fietservaring en de ander steekt het in technische snufjes zoals een mooi display. Wij zijn van mening dat je de voorkeur moet geven aan een hometrainer waarvan de basis goed is. Het is leuk dat een hometrainer allerlei snufjes heeft maar als de fietservaring matig is dan heb je daar niets aan. Een hometrainer moet in de basis gewoon prettig fietsen.

Of een hometrainer prettig fietst wordt bepaald door een aantal factoren. Door de stabiliteit van de hometrainer, het gewicht van het vliegwiel en de verstelbaarheid van zadel en stuur.

De stabiliteit van de hometrainer

Een instabiele hometrainer heeft de neiging om snel te gaan wiebelen als je wat harder fietst. De stabiliteit van de hometrainer is bij een aankoop op het internet niet helemaal goed in te schatten maar je kunt wel kijken naar het gewicht en het formaat van de hometrainer. Zwaardere hometrainers zijn over het algemeen stabieler dan lichtere hometrainers en brede hometrainers staan vaak net wat stabieler dan smalle hometrainers.

Het gewicht van het vliegwiel

Het vliegwiel is een wiel wat wordt aangedreven door het trappen op de hometrainer. Bij een licht vliegwiel kan de hometrainer bij hoge omwentelingen schokkerig gaan aanvoelen. Kortom, hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de fietsbeweging voelt.

De verstelbaarheid van het zadel en stuur

Als je fietst op de hometrainer wil je natuurlijk wel dat deze goed is afgestemd op je lichaamsverhoudingen. Trainen op een hometrainer die niet goed is afgesteld leidt tot fysieke klachten en blessures. Daarom is het van groot belang als je de hometrainer zelf kunt afstellen op je lichaamsverhoudingen. Let er daarom goed op dat het zadel en het stuur in hoogte verstelbaar zijn. Nóg beter is het als het zadel ook horizontaal verstelbaar is.