De beste halters van 20 kg voor fanatieke thuissporters

Laatst gewijzigd door Thomas op december 19, 2022

Een setje halters van 20 kg mag niet ontbreken in de homegym van een fanatieke thuissporter. Halters zijn namelijk de heilige graal voor iemand die thuis aan krachttraining doet. Ze nemen weinig ruimte in, zijn verstelbaar en bovenal zijn ze het meest veelzijdige krachttraining materiaal wat je kunt vinden. Mits je ze goed combineert en gebruikt kun je met een setje halters bijna je hele lichaam trainen. Sterker nog, bepaalde spiergroepen kun je wellicht met twee, drie of zelfs meer verschillende oefeningen trainen.

In dit artikel leggen we je dan ook alles uit over halters. We leggen je uit wat je met een setje halters van 20 kg allemaal kunt uitvoeren. Ook laten we je zien welke halters van 20 kg het meest populair zijn voor thuis. Tot slot leggen we je uit wat de belangrijke aandachtspunten zijn bij het kopen van halters. Na dit artikel weet je alles wat je moet weten over het kopen van halters.

De beste halters van 20 kg voor thuis

Om je in je zoektocht alvast wat op weg te helpen zetten we een aantal halters van 20 kg voor je op een rij. Dit zijn halters die populair zijn onder thuisgebruikers vanwege hun kwaliteit, mogelijkheden en natuurlijk vanwege de betaalbare prijs.

Gorilla Sports

Verstelbare halters 20 kg

gorilla sports halters 20 kg kunststof

Kunststof

2 x 10 kg

8 halterschijven

Diameter: 30 mm

Tunturi

Dumbbells 20 kg

tunturi dumbbell 20 kg gietijzer

Gietijzer

1 x 20 kg

6 halterschijven

Diameter: 30 mm

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van halters 20 kg

Zodra je op zoek gaat naar een setje halters kom je erachter dat de keuze vrij breed is. Er zijn talloze merken en verschillende uitvoeringen. Ook als je specifiek op zoek gaat naar halters van 20 kg heb je nog voldoende te kiezen.

Er is niet één soort halter die beter is dan de rest. Het is allemaal een kwestie van smaak en voorkeur. Wij raden je sowieso aan om te kiezen voor verstelbare halters. Met verstelbare halters ben je simpelweg flexibeler dan met een vaste halter.

Verstelbare halters verschillen in een aantal eigenschappen. Hieronder leggen we je uit welke eigenschappen dit zijn en wat je eraan hebt.

Het materiaal van de halters

De eerste eigenschap is het materiaal. Halters heb je namelijk in verschillende materialen. Denk aan gietijzer, kunststof maar ook vinyl. Eigenlijk zijn bijna alle halters van gietijzer. Bij sommige halters zijn de schijven voorzien van een extra coating. Deze coating is dan weer van kunststof of vinyl.

Deze coating maakt de halterschijven zachter en minder robuust. Als je de halter laat vallen of je stoot ergens tegenaan loop je minder risico op schade. Vooral als je thuis traint kan dit handig zijn. Vaak heb je hier te maken met laminaatvloeren en gestucte muren. Deze wil je wel intact houden.

Het voordeel van enkel gietijzeren halters is dat deze weinig ruimte inneemt. De kunststof coating is vooral licht. Het voegt amper gewicht toe maar wel ruimte. Een 5 kilo halterschijf van kunststof zal dan ook wat groter zijn dan dezelfde schijf van gietijzer. Echter, dit verschil is nihil en te verwaarlozen. Wij raden dan ook voornamelijk kunststof en vinyl halters aan.

De diameter van de halterschijven

Halters van 20 kg zijn over het algemeen prima om mee te beginnen. Echter, als beginner groei je snel in spierkracht. Het kan dan voorkomen dat je op een gegeven moment “uit je halters groeit”. In een situatie als deze hoeft er geen probleem te zijn. Je zou namelijk gewoon de halters kunnen uitbreiden. Uitbreiden doe je door extra halterschijven te kopen. Zo kun je de halters uitbreiden van 20 kg naar bijvoorbeeld 40 kg.

Echter, het is niet mogelijk om elke halterset uit te breiden. Extra halterschijven kun je vaak alleen kopen in veel voorkomende diameters. Dit zijn vaak 25 mm, 30 mm en 50 mm. Heb je een halterset van 20 kg op het oog? Onderzoek dan even goed wat de diameter is en of je deze kunt uitbreiden.

Als je de halterset niet kunt uitbreiden moet je deze namelijk verkopen en een nieuwe kopen. Dit is vaak duurder dan de halterset uitbreiden en dus ook zonde van je geld.

Kortom, ben je op zoek naar een halterset van 20 kg? Bepaal dan voor jezelf welk materiaal het beste past bij jouw voorkeur, onderzoek of de halterset uit te breiden is en geniet van je aankoop!