Hexa dumbbells kopen – de beste hexa dumbbells voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op juni 12, 2022

Hexa dumbbells zijn een specifiek type dumbbells die zich kenmerken door de vorm. Hexa dumbbells zijn namelijk zeshoekig. Dit in tegenstelling tot andere type dumbbells die voornamelijk rond zijn. Deze unieke eigenschap geeft hex dumbbells twee voordelen.

  1. Ze rollen niet weg als je ze op de grond plaatst.
  2. Je kunt ze stapelen.

Doordat ze niet wegrollen kun je bepaalde oefeningen doen die je met ronde oefeningen niet kunt. Een voorbeeld hiervan is opdrukken op de dumbbells. Je gebruikt de dumbbells als het ware als opdruksteunen. Met hexa dumbbells heb je dus geen opdruksteunen met nodig. Daarnaast kun je de dumbbells stapelen. Zo kun je ze mooi en efficiënt opbergen.

Een derde eigenschap van hexagon dumbbells is de coating. Deze dumbbells zijn doorgaans voorzien van een coating van polyurethaan. Dit maakt de hexagon dumbbell prettig in gebruik. Deze coating is zacht en stroef. Zo schuift de dumbbell niet weg op je vloer en laat deze geen krassen achter. Als je de dumbbell laat vallen loop je ook minder risico op beschadigingen.

Als je hexa dumbbells gaat kopen heb je veel keus. In deze post leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf en of hex dumbbells wel de juiste keuze is.

Zijn hexa dumbbells voor thuis de juiste keuze?

Hexa dumbbells hebben een aantal voordelen maar ook een aantal nadelen. De voordelen hebben we al benoemd. De vorm geeft je meer mogelijkheden en de coating vermindert het risico op beschadigingen.

Echter, je moet je wel realiseren dan hexa dumbbells niet verstelbaar zijn. Dit type dumbbell is een vaste dumbbell. In tegenstelling tot verstelbare dumbbells kun je bij dit type dumbbell geen extra gewicht toevoegen of eraf halen. Dat het vaste dumbbells zijn kun je op twee manieren interpreteren.

De positieve kant is dat je met meerdere vaste dumbbells snel kunt wisselen. Je legt de ene dumbbell neer, je pakt de andere op en je kunt weer door met je workout. Als je een workout doet met korte pauzes of geen pauzes dan is dit ideaal. Bij verstelbare halters moet je de sluitschroeven losdraaien, schijven erop of eraf en weer vastdraaien. Dit kost allemaal tijd.

De minder positieve kant is dat hex dumbbells daardoor relatief duur zijn. Wie gevarieerd wil trainen moet dumbbells van verschillende gewichten hebben. Hierdoor loopt de totale aanschafprijs voor hexa dumbbells best ver in de kosten.

Kortom, of hexa dumbbells voor thuis de juiste keuze zijn hangt af van je voorkeuren. Heb je het budget ervoor en wil je snel kunnen wisselen? Dan is de hexaagon dumbbell een uitstekende keuze. De hexa dumbbells hieronder zijn uitstekende keuzes voor thuis.

Tunturi

Hexa dumbbellset

Tunturi Hexa Dumbbellset

1 tot 10 kilo

20 dumbbells

Virtufit

Hexa dumbbell

Virtufit Hexa Dumbbell

1 tot 40 kg

2 dumbbells

Body-Solid

Hexagon dumbbell

body-solid hexagon dumbbell

10 kg

2 dumbbells