De meest populaire hometrainer met beeldscherm van 2022

Laatst gewijzigd door Thomas op april 2, 2022

Een hometrainer met beeldscherm is de meest gewilde hometrainer van de laatste paar jaren. Wat maakt de hometrainer met beeldscherm zo populair? En hoe maak je de juiste keuze bij het kiezen van een hometrainer?

In deze blogpost gaan we dieper in op de hometrainer met beeldscherm. We leggen je uit waarom dit type hometrainer zo populair is en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Ook zetten we de voor ons top 5 hometrainers met scherm op een rijtje voor je.

Waarom een hometrainer met beeldscherm?

Motivatie vinden om te gaan sporten en genoeg motivatie behouden om vervolgens ook nog eens je volledige workout af te ronden niet altijd en voor iedereen een makkie. Voor wie thuis sport is dit vaak nog lastiger. In de sportschool heb je namelijk weinig tot geen afleiding. Zodra je daar bent ga je sporten en je kunt tussendoor niet even wat anders gaan doen. Thuis heb je echter veel meer afleiding. Die Netflix serie lonkt naar je, er moet nog een was gedaan worden, er moet nog gestofzuigd worden enzovoorts.

In eerste instantie neem je je voor om een hometrainer aan te schaffen zodat je tijd bespaart op het van en naar de sportschool gaan maar na drie keer trainen komt er weinig meer van. Je slaat één sessie over, en nog een en dan nog een. Voor je het weet staat de hometrainer stof te vangen.

Uiteindelijk stap je op die hometrainer en na al 10 minuten begint dat stemmetje in je hoofd tegen je te zeggen “ajoh… begin lekker rustig aan, 10 minuten is genoeg, ga lekker Netflixen”. En hup… daar ga je weer richting de TV.

Een hometrainer met beeldscherm is voor velen die worstelen met motivatie een geweldige uitkomst. Niet langer hoef je te kiezen tussen die workout en die Netflix serie. Je kunt ze gewoon combineren. Bij een normale hometrainer staar je je blind op de secondes die maar niet vooruit lijken te gaan. Bij een hometrainer met scherm vliegen de minuten voorbij. Even een aflevering van Suits op tijdens het trainen en je zit zo 45 minuten te fietsen.

Een virtuele route fietsen

Met de juiste hometrainer met beeldscherm heb je nog een extra voordeel. Je kunt je training namelijk een extra dimensie geven. Sommige hometrainers zijn o.a. te koppelen met software waar je op je beeldscherm een route kunt uitkiezen. Zo kun je een route rijden in de Franse alpen of op de Veluwe. De route zorgt ervoor dat het weerstandsniveau van je hometrainer zich automatisch aanpast. Je kunt je route volgen op een kaart en bij veel van deze applicaties kun je jezelf ook virtueel zien fietsen in de omgeving. Zo waan je je in de bergen van Frankrijk of op de Veluwe.

Alternatieven voor een hometrainer met beeldscherm

Over het algemeen zijn hometrainers met een scherm vrij aan de prijzige kant. Zeker de hometrainers met een scherm waarop ook nog eens applicaties staan zoals Netflix en waarop je een virtuele route kunt fietsen. Dit soort hometrainers zie je vaak in de sportschool staan. Weet echter wel dat hometrainers die je in de sportschool tegen komt voor consumenten vaak enkele duizenden euro’s kosten.

Hometrainers met beeldscherm zijn zeker op de markt te vinden maar wij hebben ook een handig alternatief. Een alternatief waardoor je geen peperdure hometrainer hoeft te kopen en toch gebruik kunt maken van een scherm.

Een hometrainer met tablethouder

Neem een hometrainer met tablethouder, zet een tablet in de houder en voila! Je hebt een hometrainer met scherm. Een scherm waarop je kunt Netflixen of een vlog op Youtube kunt bekijken. Het handige hiervan is dat je een tablet die je eventueel al hebt kunt gebruiken en zo geld kunt besparen op de hometrainer. Mocht je nog geen tablet hebben dan kun je deze bij aanschaf ook voor andere doeleinden gebruiken. Het ingebouwde scherm van een hometrainer heeft namelijk maar één functie en dat is ter gebruik van de hometrainer.

Wil je ook virtuele fietsroutes kunnen fietsen? Dat kan op een tablet vaak ook. Kies dan voor een hometrainer die integreert met een virtuele fiets app zoals Kinomap. Je kunt dan de Kinomap installeren op je tablet, je tablet met bluetooth verbinden met de hometrainer en zo een virtuele fietsroute fietsen.

Een hometrainer met tablethouder is vaak vele malen goedkoper dan een hometrainer met beeldscherm en je kunt er net zo veel mee.

Een spinningfiets met scherm

Wil je wat sportiever trainen dan op de hometrainer? Overweeg dan om te gaan voor een spinningfiets. De spinningfiets is gemaakt voor de wat sportievere racefiets ervaring. Vaak zijn deze minimalistisch uitgevoerd. Tegenwoordig komen er echter steeds meer spinningfietsen met scherm op de markt. Zo heb je een scherm voor entertainment maar kun je toch flink conditie opbouwen op de spinningfiets.

De beste hometrainer met beeldscherm en tablethouder

Om je wat op weg te helpen hebben wij twee hometrainers voor je op een rijtje gezet. Een hometrainer met een beeldscherm en een hometrainer met een tablethouder.

Matrix U50 XIR Hometrainer met Beeldscherm

Matrix U50 XIR professionele hometrainer met beeldscherm

De Matrix U50 XIR is een uitstekende hometrainer uit het hogere segment. De hometrainer weegt 55 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilo. Met zijn lage instap is deze hometrainer ideaal voor ouderen of mensen te slecht ter been zijn.

Zowel het zadel als het stuur van deze hometrainer zijn verstelbaar. De weerstand op het vliegwiel wordt geregeld door middel van een uiterst precieze inductierem die je toestaat om wel 30 verschillende weerstandsniveaus in te stellen.

De hometrainer is voorzien van een 16 inch HD touchscreen waarop je tal van mogelijkheden hebt. Op het touchscreen kun je kiezen uit 11 verschillende trainingsprogramma’s. Daarnaast biedt het touchscreen ruimte voor entertainment apps zoals Netflix en Youtube. Een virtuele route fietsen lijkt ook te kunnen met deze hometrainer, hoewel de leverancier hier naar onze mening niet enorm duidelijk over is.

Virtufit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer

Virtufit CTR 21 ergometer hometrainer met tablethouder

De Virtufit iConsole HTR 2.1 Ergometer is een uitstekende middenklasse hometrainer. Sterker nog, deze hometrainer is bij kieskeurig.nl maar liefst 8 keer uit de bus gekomen als hometrainer met de beste reviews. De hometrainer zelf is niet voorzien van een groot scherm maar een klein eenvoudig LCD scherm waarop je je trainingsstatistieken kunt zien.

Echter, deze hometrainer beschikt wel over een tablethouder en een bluetooth verbinding. Door de combinatie van deze twee kun je de tablet verbinden met de hometrainer. Vervolgens kun je op deze tablet gebruik maken van de iConsole+ of de Kinomap. Dit zijn trainingsapps waarmee je routes kunt ontwerpen of bestaande routes kunt fietsen. Zo fiets je virtueel afstanden over de hele wereld heen. Deze apps zijn zelfs in staat automatisch de intensiteit van je hometrainer aan te passen als je bergop op bergaf rijdt.

De Virtufit iConsole HRT 2.1 weegt 31 kilo en heeft een maximaal gewicht van 150 kilo. Het vliegwiel van maar liefst 20 kilo zorgt voor een stabiele omwenteling. De magneetrem zorgt voor een soepele weerstand die is in te stellen in 32 verschillende niveaus. Tot slot zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar. Het stuur is in hoogte verstelbaar en het zadel zowel in hoogte als horizontaal.