Aankoopgids: Een hometrainer voor lange mensen

Laatst gewijzigd door Thomas op juli 26, 2022

Een hometrainer voor lange mensen is er zodat ook mensen met een bovengemiddelde lengte prettig kunnen fietsen. Heel veel hometrainers zijn helaas gemaakt voor mensen met een gemiddelde lengte. Dit soort hometrainers zijn prima voor als je tussen de 1.60 en 1.90 bent. Echter, voor mensen boven de 1 meter 90 worden veel hometrainers te klein. Hoe dit komt leggen we je in dit artikel uit. We leggen je uit waar een hometrainer voor lange mensen aan moet voldoen. Ook zetten we een aantal populaire hometrainers voor lange mensen voor je op een rij.

Wat een hometrainer voor lange mensen anders maakt

In principe zijn bijna alle hometrainers min of meer hetzelfde. Een hometrainer heeft twee trappers, een zadel, een stuur en wat functies zoals een display en een remsysteem. Een hometrainer voor lange mensen heeft echter één aspect wat anders is. Het gaat hier namelijk om de verstelbaarheid van de hometrainer. Een gemiddelde hometrainer is namelijk niet helemaal goed af te stellen voor een lang persoon.

Dat een hometrainer goed is af te stellen is erg belangrijk. Het zorgt in de eerste plaats voor een prettige fietservaring. Daarnaast verminder je het risico op blessures. Een slecht afgestelde hometrainer leidt namelijk snel tot blessures. Een veel voorkomende blessure is er een aan de onderrug. Deze lopen mensen op door een verkeerde positie van de rug tijdens het fietsen. Doordat ze te dicht op het stuur zitten is de houding niet correct. Een andere veel voorkomende blessure is een blessure aan de knie gewrichten. Deze lopen mensen op doordat het zadel niet hoog genoeg staat. Kortom, het is belangrijk dat je een hometrainer goed afstelt op je lengte.

Zoals we hebben uitgelegd zijn veel doorsnede hometrainers net niet optimaal af te stellen voor een lang persoon. Gelukkig zijn er ook veel modellen waarbij dit wel kan. Een hometrainer voor lange mensen is dus eigenlijk een hometrainer waar je het zadel in hoge mate kunt verstellen. Echter, de verstelbaarheid van een hometrainer zegt nog niet alles. Er is nog een aspect waar je bij het kopen van een hometrainer voor lange mensen op moet letten. Dit is namelijk de stevigheid van de hometrainer.

De stevigheid van de hometrainer voor lange mensen

De stevigheid van de hometrainer is ook een belangrijk aspect waar lange mensen op moeten letten. Dit heeft te maken met twee factoren. Een lang persoon zit hoger op de hometrainer dan iemand die kort is. Dit betekent dat het gewicht van je lichaam hoger ligt. Hoe hoger je zit, hoe meer stabiliteit je van de hometrainer voor lange mensen nodig hebt. Als je intensief traint loop je namelijk het risico dat je hometrainer gaat wiebelen. In het ergste geval kun je zelfs omvallen. Daarnaast is er nog een aspect. Langere mensen zijn gemiddeld gezien zwaarder. De gemiddelde persoon van 1 meter 98 zal zwaarder wegen dan iemand van 1 meter 71. Een hometrainer voor lange mensen moet dus meer gewicht zien te verdragen.

Kortom, een hometrainer voor lange mensen moet stevig en stabiel zijn. De stevigheid van een hometrainer herken je aan twee eigenschappen. De eerste eigenschap is het maximaal belastbare gewicht. De tweede eigenschap is het gewicht van de hometrainer zelf. Met een zware hometrainer heb je meer gewicht aan de grond. Hierdoor staat de hometrainer stabieler. Ook is het gewicht een indicatie van de gebruikte materialen. Een zware hometrainer is gemaakt van stevigere materialen. Erg lichte hometrainers hebben bijvoorbeeld veel plastic. Zware hometrainers hebben dan weer veel metaal. Kortom, kijk bij de aanschaf van een hometrainer voor lange mensen dus ook naar de stevigheid en stabiliteit.

De meest populaire hometrainers voor lange mensen

Om je in je zoektocht naar een hometrainer voor lange mensen alvast wat op weg te helpen hebben wij wat modellen voor je uitgezocht. Hieronder zie je een aantal populaire modellen voor thuis die geschikt zijn voor lange mensen.

Tunturi

Performance E50

Tunturi Performance E50 hometrainer voor lange mensen

Gewicht: 38 kg

Max. lengte: 205 cm

Max. gewicht: 135 kg

Verstelbaar zadel

Virtufit

iConsole HTR 2.1i

Virtufit iConsole HTR 21 Ergometer Hometrainer

Gewicht: 31 kg

Max. lengte: 200 cm

Max. gewicht: 150 kg

Verstelbaar zadel

Flow Fitness

Pro UB5i Upright Bike

Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

Gewicht: 63 kg

Max. lengte: 210 cm

Max. gewicht: 180 kg

Verstelbaar zadel