Kettlebell kopen

Wil jij een kettlebell kopen maar weet je niet welk gewicht het juiste is en waar je op moet letten? Dan ben je bij ons op het juiste adres voor professioneel advies! De kettlebell is een accessoire die je niet mag missen in je homegym. Het is namelijk een zeer veelzijdige fitness accessoire. Je kunt er kracht, krachtuithoudingsvermogen maar ook cardio mee trainen. Daarom wordt de kettlebell veel gebruik in onder andere circuit workouts.

Voor degenen die hier terecht zijn gekomen en niet exact weten wat een kettlebell is leggen we het nog kort even uit. Een kettelebell is een gewicht wat doorgaans is gemaakt van gietijzer. Dit gewicht lijkt wat op een kogel en is voorzien van een handvat.

De kettlebell heb je in verschillende gewichten. Traditioneel gezien is het lichtste gewicht 8 kilo en heb je daarna kettlebells van 16, 24, 32, 40 en 48 kilo. Dit komt omdat de kettlebell oorspronkelijk uit Rusland komt en deze gewichten een oude Russsiche gewichtseenheid zijn. Tegenwoordig heb je kettlebells in allerlei verschillende gewichten. Het meest voorkomende zijn gewichten in stappen van 4 kilo. Denk dus aan 4, 8, 12, 16, 20 enzovoorts.

In deze post leggen we je alles uit over de kettlebell. We leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van kettlebells. Ook leggen we je uit hoe je het juiste gewicht uitkiest. Hieronder geven we je alvast een overzicht van de meest populaire kettlebells voor thuis.

Gymstick

Ergo kettlebell

Gymstick Ergo Kettlebell

4 tot 20 kilo

Neopreen coating

Corength

Kettlebell

Corength Kettlebell kopen

4 tot 204 kilo

Rubberen voet

Gymstick

Verstelbare kettlebell

Gymstick Verstelbare Kettlebell

4.5 tot 13.5 kilo

Metaal

Waar op letten bij de aanschaf van een kettlebell

Veel mensen denken dat een kettlebell simpelweg een blok ijzer met een handvat is en dat daarmee alle kettlebells hetzelfde zijn. Hoewel de kettlebell een eenvoudige accessoire is, zijn er toch belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten bij de aanschaf. Er zijn namelijk subtiele verschillen tussen kettlebells die het overwegen waard zijn. Hieronder leggen we je dan ook uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een kettlebell.

Heeft de kettlebell een zachte coating?

Op enkele na zijn alle kettlebells van gietijzer. Dit komt omdat gietijzer relatief goedkoop en ook nog eens compact is. Dit zorgt ervoor dat een zware kettlebell niet gigantisch groot hoeft te zijn. Er zijn kettlebells die compleet van gietijzer zijn. Deze zijn niet voorzien van een coating.

Echter, er zijn ook kettlebells die van buiten zijn voorzien van een beschermende coating. Vaak is deze coating van een zacht materiaal zoals neopreen. Het voordeel van een coating is dat je minder risico loopt op schade aan je vloer. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Als je een gietijzeren kettlebell laat vallen op je vloer heb je kans op beschadigingen. Kortom, een coating raden wij vooral aan als je niet wil dat je vloer beschadigd raakt en je hebt geen beschermmatten.

Hoe is de kettlebell gevormd

De traditionele kettlebell heeft een traditionele vorm. De vorm van een ronde sloopkogel met daaraan een handvat. Echter, tegenwoordig heb je kettlebells in steeds slimmere vormen. Dit heeft geleid tot de introductie van de ergonomische kettlebell. Dit is een kettlebell met een ietwat andere vorm dan traditioneel. De kogel van de kettlebell is niet rond maar meer vierkant. Deze vorm maakt het trainen comfortabeler en stoot je veel minder met de kettlebell tegen de armen. Ook is het fijner voor je gewrichten. Kortom, de vorm van een kettlebell is een punt om eens goed over na te denken.

De verstelbare kettlebell

Als je gaat trainen met een kettlebell zul je merken dat je voor de ene oefening meer gewicht nodig hebt dan voor de andere oefening. Ook zul je sterker worden naarmate je langer traint. Hierdoor heb je steeds meer gewicht nodig.

Als je veel verschillende oefeningen met een kettlebell doet dan heb je verschillende kettlebells nodig. Hoewel één kettlebell goedkoop is ben je voor zes verschillende kettlebells in totaal toch al snel veel geld kwijt. Daarnaast nemen al deze kettlebells bij elkaar relatief veel ruimte in. Als dit het geval is kun je overwegen om een verstelbare kettlebell te kopen. Bij een verstelbare kettlebell heb je één kettlebell waarbij je het gewicht kunt verstellen. Dit type kettlebell is modulair opgebouwd uit meerdere gewichten. Zo heb je meerdere gewichten in één en heb je maar één kettlebell die ruimte inneemt.

Welk gewicht kettlebell heb ik nodig?

Als je voor het eerst een kettlebell gaat kopen ben je natuurlijk benieuwd welk gewicht kettlebell je nodig hebt. Het gewicht van je kettlebell hangt af van twee factoren. Hoe ervaren je bent als sporter en welke oefeningen je ermee wil gaan doen. Voor het trainen van sterke spieren zoals je benen heb je wat meer gewicht nodig dan voor het trainen van je armen.

Over het algemeen raden we beginnende sporters aan om niet te zwaar te beginnen. Voor vrouwen is dit rond de 6 tot 8 kilo en voor mannen rond de 10 tot 12 kilo. Gevorderde sporters raden we aan om uit te gaan van ongeveer 12 tot 20 kilo.

Train je grote en sterke spieren met je kettlebell zoals je benen? Dan kun je over het algemeen beter wat meer gewicht pakken dan bijvoorbeeld bij het trainen van de armen.