Olympische halterset kopen – De beste producten van 2021

Laatst gewijzigd door Thomas op november 28, 2021

De olympische halterset is een must have voor de homegym van de fanatieke sporter. In dit artikel gaan we in op de olympische halterset. We leggen je uit wat een olympische halterset precies is. Ook leggen we je uit waarom de olympische halterset onmisbaar is. Tot slot leggen we je uit welke oefeningen je ermee kunt doen.

De officiële afmetingen van een olympische halterset

Niet elke halterset is een olympische halterset. Om het een olympische halterset te kunnen noemen dient de set te voldoen aan een aantal voorwaarden. Al deze voorwaarden kun je vinden in het regelboek van de internationale powerlifting federatie (de IPF). Wij leggen je in ieder geval wat basis regels uit.

Het eerste belangrijke om te weten is dat er een verschil is tussen mannen en vrouwen. De stang voor mannen is namelijk 28mm dik (op het greep gedeelte). Deze is 220cm lang en weegt 20 kilo. De stang voor vrouwen is 25mm dik, is 201 cm lang en weegt 15 kilo.  De sleeves (het gedeelte waar de gewichten aan hangen) is 50mm dik. Het gedeelte tussen de sleeves is bij zowel mannen als vrouwen 131 centimeter. Omdat de stang voor vrouwen in totaal korter is betekent dit dus dat de sleeves hiervan korter zijn.

Een olympische halterstang is ook voorzien van knurling. Knurling is een in de stang geslepen patroon wat zorgt voor grip. In de knurling aan beide zijdes zitten markeringen voor de greep. De mannenstang heeft ook in het midden een stuk knurling. Die van de vrouwen niet.

Een olympische halterset is super veelzijdig

Met een olympische halterset kun je een groot aantal verschillende oefeningen doen. Combineer de stang met een trainingsbank en wat afleggers en je kunt ermee bankdrukken. Combineer de stang met een squatrek en je kunt er squats mee doen. Daarnaast kun je ermee deadliften of powerliften. Je kunt er hip thrusters mee doen, t-bar rows, bicep curls en een tal van andere oefeningen. Kortom, met een olympische halterset kun je veelzijdig trainen. Let er wel op dat je vaak wel extra middelen nodig hebt voor deze oefeningen. Middelen zoals de halterbank, het squatrek en meer.

Het trainen met een olympische halterset heeft een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat sportscholen ook gebruik maken van olympische haltersets. Door thuis ook dezelfde set te gebruiken hoef je geen omrekeningen te maken bij het bepalen van het gewicht.

Een tweede voordeel is dat olympische haltersets snel te verkopen zijn. Olympische haltersets zijn erg in trek op marktplaats. Zo voorkom je dat je blijft zitten met je oude fitness gear.

De voordeligste olympische haltersets van 2021

Om je alvast wat op weg te helpen hebben we een aantal olympische haltersets voor je op een rijtje gezet. Haltersets die voldoen aan alle eisen van een olympische halterset maar geen enorme investering vereisen.

Body Solid Olympische Halterset 140kg

Body Solid Olympische Halterset

Deze Olympische halterset van Body-Solid is perfect voor in je homegym. De set bestaat uit een zwarte olympische halterstang van 220cm lang en een aantal halterschijven. Bij de set zitten twee rubberen schijven van 20 kilo, twee schijven van 15 kilo, twee van 10 kilo, vier van 5 kilo, 2 van 2.5 kilo en vier van 1.25 kilo. De 20 kilo van de halterstang en de 120 kilo aan schijven vormen samen een gewicht van 140 kilo. Uiteraard krijg je ook twee veersluiters mee voor het vastzetten van de schijven. De halterschijven zijn overigens voorzien van quad grips. Quad grips zijn vier uitsparingen waar je de halterschijf aan kunt vastpakken. Het grote voordeel van quad grips is dat je ook losse oefeningen met de halterschijven zelf kunt doen.

Gorilla Sports Olympische Halterset en Dumbbellset

Gorilla Sports Olympische Halterset

Bij de olympische halter- en dumbbell set van Gorilla Sports koop je een combinatie van twee producten. Je krijgt namelijk een olympische halterstang van 220cm en twee dumbbell stangen. Hierbij krijg je een set aan gekleurde halterschijven. Deze gietijzeren schijven met rubberen coating zijn ook nog eens voorzien van handige grips. De halterschijven hebben een gewicht van 75 kilo. Dit gewicht is verdeeld in twee keer 15 kilo, twee keer 10 kilo, twee keer 5 kilo, vier keer 2.5 kilo en vier keer 1.25 kilo. Ook krijg je twee veersluitingen voor het verankeren van de halterschijven.