Professionele hometrainer kopen? Vergelijk de top 3 modellen

Laatst gewijzigd door Thomas op november 28, 2021

Ben je op zoek naar een professionele hometrainer? In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten voor de aanschaf ervan. We leggen je uit hoe een professionele hometrainer verschilt van een normale hometrainer. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf en wat de beste modellen van dit jaar zijn.

Wat maakt een professionele hometrainer?

Hometrainers heb je in allerlei soorten, maten en prijzen. Een professionele hometrainer is het type hometrainer wat je in een sportschool zou kunnen vinden. Een hometrainer in de sportschool moet geschikt zijn voor alle gebruikers. Ook moet deze regelmatig en lang gebruikt kunnen worden zonder snel te slijten.

Dit betekent dat deze hometrainers gemaakt zijn van de meest stevige materialen. Ook zijn ze in grote mate verstelbaar en voorzien van allerlei technische snufjes.

De top 3 professionele hometrainers van 2021

Om je zoektocht naar een professionele hometrainer wat makkelijker te maken hebben wij 3 opties voor je op een rij gezet. Drie modellen met een uitstekende prijs en kwaliteit.

Flow Fitness

Pro UB5i Upright Bike

Flow Fitness UB5i Upright Bike Professionele Hometrainer

Afmetingen: 122 x 61 x 154 cm

Gewicht: 63kg

Max. gewicht: 180kg

Vliegwiel: 16kg

Remsysteem: Inductie

Weerstandsniveaus: 69

Trainingsprogramma’s: 24

Apps: Kinomap, Zwift, iConsole+

Verstelbaar zadel: Ja

Matrix

U50 XIR Professionele Hometrainer

Matrix U50 XIR professionele hometrainer met beeldscherm

Afmetingen: 109 x 64 x 120 cm

Gewicht: 55kg

Max. gewicht: –

Vliegwiel: –

Remsysteem: Inductie

Weerstandsniveaus: 30

Trainingsprogramma’s: 11

Apps: iFit, Hulu Plus, Viafit, Myfitnesspal en Virual Archive

Verstelbaar zadel: Ja

Sole Fitness

LCB Hometrainer

Sole Fitness LCB Hometrainer

Afmetingen: 123 x 58 x 152 cm

Gewicht: 46kg

Max. gewicht: 150kg

Vliegwiel: 14kg

Remsysteem: Inductie

Weerstandsniveaus: 40

Trainingsprogramma’s: 10

Apps: Kinomap, Zwift, Strava, MyFitnessPal, Fitbit, Garmin, Sole Fitness App en MapMyFitness

Verstelbaar zadel: Ja

Professionele hometrainer aanschaffen – de aandachtspunten

Bij de aanschaf van een hometrainer zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Bij een professionele hometrainer zijn er niet zo veel. Dit is omdat de professionele hometrainer is voorzien van alles wat je nodig hebt. Bij een professionele hometrainer hoef je je dan ook bijna geen zorgen te maken dat deze tekort schiet. Echter, dit betekent niet dat je blind een hometrainer moet kopen.

Het is belangrijk dat een hometrainer in hoge mate verstelbaar is. Hierdoor kun je de hometrainer goed afstellen op je lichaam. Kijk daarom bij een hometrainer altijd naar de verstelbaarheid van het zadel en het stuur.

Voor senioren en mensen die moeilijk ter been zijn is het fijn als de hometrainer makkelijk te betreden is. Er zijn hometrainers op de markt met een lage instap. Hierdoor hoef je niet je been over een stang te tillen maar kun je de hometrainer gemakkelijk betreden. Kijk bij de aanschaf dan ook hoe hoog te instap is.

Het laatste waar je op moet letten bij de aanschaf het beeldscherm van de hometrainer. De ene hometrainer heeft een simpel scherm met statistieken en de ander een uitgebreid HD scherm met entertainment en virtuele trainingsapps.