Spinningfiets met scherm – De 3 beste modellen van 2021
Een spinningfiets met scherm tilt je trainingen naar een hoger niveau. Niet alleen op sportief niveau maar ook qua entertainment. In deze blogpost gaan we dieper in op de spinningfiets met scherm. We leggen je uit welk soort schermen er zijn en wat de top modellen van 2021 zijn.
Spinningfietsen met een scherm zie je de laatste jaren steeds vaker op de markt verschijnen. In tegenstelling tot bij hometrainers worden spinningfietsen doorgaans erg kaal uitgevoerd. Spinningfietsen zijn er echt op gericht om sportief het maximale uit je training te halen. Hometrainers zijn daarentegen veelal ook gericht op ontspanning, comfort en entertainment. Daarom komen hometrainers met een scherm een stuk vaker voor dan spinningfietsen.
Gelukkig is er ook al enige tijd een andere beweging gaande. Spinningfietsen worden steeds vaker uitgevoerd met een scherm. De één wat uitgebreider dan de ander. Maar de hoeveelheid keuze begint toe te nemen. Hierdoor kun je je spinning training naar een hoger niveau tillen met bijvoorbeeld virtuele tours of entertainment tijdens het spinnen. Dit maakt het spinnen een stuk leuker en dat zorgt er weer voor dat je het vaker doet en fit blijft.
De beste spinningfiets met scherm van 2021
Om je in je zoektocht naar een spinningfiets alvast wat op weg te helpen hebben wij een aantal populaire modellen voor je op een rij gezet. Een aantal spinningfietsen van uitstekende kwaliteit.
Bowflex C7 Indoor Cycle

De Bowflex C7 indoor cycle is een high-end spinningfiets. Deze spinningfiets weegt maar liefst 80 kilo en is enorm robuust. De spinningfiets is uitgerust met een vliegwiel van 4.5 kilo en een magnetische rem. Het zadel is zowel in hoogte als horizontaal verstelbaar. Het stuur is in hoogte verstelbaar. Deze spinningfiets is uitgerust met een 7 inch LCD touchscreen. Het scherm is uitgerust me een aantal entertainment apps. Ook kun je deze spinningfiets via bluetooth koppelen met je telefoon of tablet. Hierop kun je gebruik maken van virtuele training apps zoals Zwift.
ProForm Smart Power Spinningfiets met Scherm

De Proform Smart Power 10.0 Pro is een enorm fraaie spinningfiets met scherm. Deze spinningfiets weegt 62 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 115 kilo. Het 12 kilo wegende vliegwiel zorgt voor een soepele fietsbeweging. Het zadel is in hoogte en horizontaal verstelbaar en het stuur in hoogte. De spinningfiets is voorzien van een 10 inch HD LCD scherm. Op dit scherm heb je zowel entertainment als statistieken. Tot slot kun je de fiets via bluetooth koppelen met de iFit trainingsapp.
Nordictrack S22i Studio Cycle

De Nordictrack S22i Studio Cycle is een spinningfiets met een scherm waar je u tegen zegt. Deze spinningfiets weegt 93 kilo en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilo. Het magnetisch remsysteem heeft 24 verschillende weerstand niveaus. De spinningfiets is voorzien van een 22 inch HD touchscreen wat ook nog eens draaibaar is. Ook is de fiets compatibel met de iFit app. Het zadel is in hoogte en horizontaal verstelbaar en het stuur in hoogte.
Verschillende soorten schermen
Er zijn verschillende soorten schermen die je op een spinningfiets kunt aantreffen. De meeste spinningfietsen zijn nog uitgevoerd met een simpel scherm. Vaak is dit een klein LCD scherm waarop je enkel statistieken kunt aflezen zoals tijd, snelheid en afstand. Een trede hoger is het LCD scherm waarop je ook trainingen kunt selecteren. Op sommige spinningfietsen kun je kiezen uit verschillende trainingsprogramma’s zoals vet verbranding en conditie opbouw.
De hoogste trede is het HD scherm met trainingsprogramma’s en entertainment apps die. Denk aan apps zoals Netflix en Youtube en aan apps die virtuele fietsritten mogelijk maken. Apps zoals Zwift, iFit en Kinomap. Uiteraard stijgt de prijs van een spinningfiets naarmate het scherm meer opties heeft.
Een tablethouder in plaats van een spinningfiets met scherm
Een spinningfiets met een uitgebreid LCD scherm heeft zeker wat extra ten opzichte van een simpele uitvoering. De entertainment apps die erop zitten kunnen ervoor zorgen dat de minuten voorbij vliegen. Zo hoef je tijdens je training niet steeds te staren naar die grijze muur of naar de langzaam tikkende klok. Daarnaast geven virtuele trainingsapps je training écht een extra dimensie en ervaring.
Een spinningfiets met een uitgebreid scherm heeft echter ook een flink prijskaartje. Er zijn echter ook een aantal goedkopere alternatieven die je kunt overwegen. Mocht je in het bezit zijn van een tablet dan heb je wellicht geen scherm nodig. Je kunt namelijk ook een spinningfiets met tablethouder aanschaffen. Deze combineer je vervolgens met je tablet. Koop in dat geval een spinningfiets die je via bluetooth kunt koppelen aan een virtuele trainingsapp zoals Zwift, iFit en Kinomap. Zet je tablet in de tablethouder en je hebt een volledige spinningfiets met scherm.
Meer keuze met een hometrainer
Bij spinningfietsen is de keuze uit modellen met een scherm niet enorm breed. Bij hometrainers heb je echter een veel breder aanbod. Dit komt omdat hometrainers vaker worden verkocht en meer gericht zijn op comfort.
Of een hometrainer bij je past hangt natuurlijk wel af van je sportieve ambities en voorkeuren. In de blogpost over hometrainer of spinningfiets kun je je verdiepen in de verschillen tussen de twee. Is je interesse in hometrainers met een beeldscherm gewekt? Lees dan meer over de beste hometrainer met beeldscherm van 2021.