Dit zijn de beste verstelbare dumbbells 30 kg voor thuis

Laatst gewijzigd door Thomas op juli 26, 2022

Een setje verstelbare dumbbells 30 kg is onmisbaar voor in je sportkamer. In zijn algemeenheid zijn verstelbare dumbbells essentieel voor in je homegym. Echter, het komt regelmatig voor dat men voor thuis te lichte dumbbells koopt. Zo zijn er velen die gaan voor een setje van 10 kilo. Dit is leuk voor de beginner maar je mogelijkheden zijn beperkt. Zo ben je er dan ook snel op uitgekeken. Kortom, wij adviseren je op groter te denken. Een verstandige sporter heeft dan ook een setje verstelbare dumbbells 30 kg.

In dit artikel laten we je zien welke verstelbare dumbbells 30 kg er op de markt te verkrijgen zijn. Ook leggen we je uit welke verschillende materialen er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf. Kortom, je komt alles te weten over verstelbare dumbbells 30 kg.

De eerste verstandige keuze is al gemaakt

De eerste verstandige keuze is al gemaakt. Dat is namelijk de keuze voor verstelbare dumbbells. Naast verstelbare dumbels heb je namelijk ook vaste dumbbells. Vaste dumbbells zijn leuk voor in de sportschool omdat je meerdere mensen hebt die tegelijk trainen. Voor thuis kun je beter gaan voor verstelbare dumbbells. Dit scheelt je namelijk geld en ruimte maar je bent toch net zo flexibel.

Populaire verstelbare dumbbells 30 kg voor thuisgebruik

Om je in je zoektocht naar goede verstelbare dumbbells 30 kg wat verder te helpen hebben wij alvast wat producten voor je uitgezocht. Hieronder staan een aantal verschillende setjes verstelbare dumbbells 30 kg die erg populair zijn onder thuissporters. Deze dumbbells zijn allen van prima kwaliteit, verschillende materialen en zijn heel goed te betalen.

Gorilla Sports

Verstelbare dumbbells 30 kg

Gorilla Sports Vinyl verstelbare Dumbbells 30 kg

Materiaal: vinyl

16 halterschijven

Diameter: 25 mm

Virtufit

Verstelbare dumbbell set 30 kg

virtufit goedkoopste dumbbells voor thuis

Materiaal: kunststof

12 halterschijven

Diameter: 31 mm

Gorilla Sports

Verstelbare dumbbells 30 kg

Gorilla Sports Gietijzeren Verstelbare Dumbbells 30 kg

Materiaal: gietijzer

12 halterschijven

Diameter: 30 mm

De belangrijkste aandachtspunten van verstelbare dumbbells

Bij de aanschaf van verstelbare dumbbells heb je verschillende opties. Zoals je hierboven kunt zien zijn er verschillende materialen waaruit je dumbbells kunt maken. Van deze materialen zijn gietijzer, vinyl en kunststof het meest voorkomend.

Dumbbells van kunststof en vinyl zijn meestal van binnen ook van gietijzer. Deze hebben enkel een coating. Deze coating maakt de buitenkant van de halterschijven wat zachter. Dit verlaagt het risico op schade bij vallen en stoten. Kortom, heb jij een laminaatvloer? Vraag jezelf dan af of vinyl of kunststof dumbbells daar goed bij passen.

Koop dumbbells waarvan je de halterschijven kunt uitbreiden

Hoewel 30 kilo veel is kan het zomaar voorkomen dat je een keer meer gewicht nodig zult gaan hebben. Iemand die dumbbells gebruikt voor pec flies of chest presses groeit al snel over die 30 kilo heen.

Op het moment dat dit gebeurt is het handig als je je dumbbells kunt uitbreiden. Zo hoef je namelijk niet een hele nieuwe set te kopen. Veel verstelbare dumbbells kun je uitbreiden. Dit doe je door extra halterschijven te kopen.

Echter, extra halterschijven zijn niet zomaar voor elke maat te koop. Onderzoek dus voordat je een setje koopt of er extra halterschijven voor te verkrijgen zijn. Over het algemeen is dit wel het geval voor de populaire diameters. Dit zijn 25mm, 28mm en 30mm.

Kortom, als je een setje verstelbare dumbbells gaat aanschaffen, let goed op het materiaal en de eventuele mogelijkheid om uit te breiden. Zo zorg jij ervoor dat je dumbbells koopt waarmee je prettig en lang kunt trainen.